Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

VIS DIN PERSONLIGHED OG SÆT DIG SELV I SPIL

Steffen skilte sig ud ved at vise sin motivation for jobbet og sin personlighed – både i ansøgningen og til jobsamtalen. Det var nemlig lige det, som arbejdsgiveren efterspurgte.

Nyuddannet - 20. december 2018 - Camilla Bech Hornung

Middelfart Sparekasse har længe været på Steffen Schaldemoses top tre over banker, han gerne vil arbejde hos. En dag bød chancen sig, da FTFa havde fået til opgave at lede efter mulige kandidater blandt deres ledige medlemmer til en trainee-stilling hos netop Middelfart Sparekasse.

”Middelfart Sparekasse har jeg villet arbejde i fra dag et af. Jeg skrev allerede ansøgningen dagen efter, Martin fra FTFa ringede, og fik den sendt afsted,” siger Steffen Schaldemose, der er nyuddannet finansøkonom.

Han forklarer, hvordan han gik til opgaven:

”Jeg ville have ansøgningen så personlig som mulig. Jeg var målrettet på, hvorfor det lige var Middelfart Sparekasse, jeg gerne ville arbejde hos. Fx har jeg stort kendskab til lokalområdet, og jeg kan godt lide den lokale og personlige funktion i sparekassen, hvor kundeforholdene er nærværende.”

Vær et godt matcha

På den anden side af bordet sad Michael Hedemann, der er HR-konsulent i sparekassen. Set fra hans HR-stol er cv’et vigtigt for at komme videre i den første indledende screeningsproces, mens det er ansøgningen, der får dig til samtale. Når banken rekrutterer til trainee-stillinger, kigger de dog også på ansøgningen som det første, da cv’et endnu ikke er så langt.

”Vi vil gerne se, at ansøgerne har lavet noget research om os og har undersøgt hvilken rolle, de skal udfylde. Fx ved at ringe til os eller læse på vores hjemmeside. De skal fortælle, hvad de lige præcis kan i den her stilling, og hvorfor vi kan være et godt match. Og så lægger vi stor vægt på personligheden – vis den i ansøgningen,” råder Michael Hedemann.

Matchet så han og hans kolleger i Steffen.

”Steffen så interessant ud, så vi kaldte ham til samtale. Her kunne vi se, at der var et rigtig godt match både personligt og i forhold til at matche den lokale sparekasse. Vi kunne se, at han kunne gå hen og blive en rigtig god rådgiver,” forklarer Michael.

Den 1. september startede Steffen i praktik, og allerede en måned efter besluttede Middelfart Sparekasse, at Steffen skulle ansættes i en trainee stilling fra 1. november og et år frem.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...