Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

LÆR DIG SELV AT KENDE OG BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET I BRANCHEN

I løbet af Camila Buschles tre måneder som ledig havde hun travlt med at finde ud af, hvilken retning hun ville gå i arbejdsmæssigt, og hvordan hun skulle præsentere sig selv overfor relevante virksomheder. At komme i kontakt med de rigtige mennesker var dog ikke noget problem, fordi hun allerede havde et stærkt netværk i branchen.

Nyuddannet - 12. september 2017 - Lene Søemod

En boglancering. Forskellige udstillinger. Frivillige forelæsninger. I følge Camila Buschle sker der altid et eller andet i netværket af bygningskonstruktører og arkitekter. Arrangementerne brugte hun til at få foden inden for i den branchen, som hun gerne ville være en del af. Flere gange førte hendes netværk til jobs hos relevante virksomheder. Men før det skete, var hun nødt til at finde ud af, hvilken den af branchen, hun brændte for.

Lær dig selv at kende

En af de første opgaver, som Camila kastede sig over, mens hun var ledig, var at finde ud af hvilken del af bygningskonstruktør-branchen hun ville gå efter:

”I løbet af de første uger som ledig var jeg nødt til at finde ud af, i hvilken retning jeg ville gå rent branchemæssigt for at kunne fokusere på de rigtige virksomheder. Selvom det var en svær proces, blev det lettere for mig at planlægge en vinkel og en retning for mine ansøgninger,” husker Camila.

Hendes indledende overvejelser hjalp hende også på andre måder. Hun blev nemlig klar over, at viden om egne kompetencer, personlighed og svagheder på mange måder var en fordel:

”I mit cv forsøgte jeg at fokusere på mine stærke sider og styrke de svage ved fx at deltage i kurser og forelæsninger. Jeg vidste, at jeg formegentlig havde mindre erfaring end de andre ansøgere, og derfor skrev jeg et motivationsafsnit for at supplere min ansøgning. Jeg brugte også mine indledende overvejelser til at forberede mig til jobsamtaler, så jeg bedre kunne sætte ord på mine kompetencer.”

Hemmeligheden til at få mere erfaring Eftersom Camila vidste, hvorhenne hun ville søge job, vidste hun også, hvor henne hun skulle få kontakt til de rigtige mennesker. Heldigvis havde hun allerede skabt sig kontakter hos relevante virksomheder:”

Jeg har et stort netværk i branchen. Det har hjulpet mig til at lande mine to seneste jobs. Ofte leder virksomheder i deres netværk, før de slår en ledig stilling op. Og det lykkedes mig få en aftale med en rekrutteringskonsulent den vej rundt. Det var sådan, jeg fik mit nuværende job.”

Som nyuddannet var det vigtigt for Camila at få mere erfaring. Derfor var hun fast besluttet på at komme i virksomhedspraktik. Endnu engang lykkedes det hende at få et job gennem hendes netværk:

”Alle de steder, jeg har arbejdet, har jeg ikke blot fået mere erfaring – jeg har også fået et større netværk. Det har været afgørende, fordi hver stilling førte til en ny anbefaling, som så åbnede nye muligheder for mig. Nu kender jeg simpelthen mennesker alle steder i min branche.”

Netværker til hverdag

Spørger man Camila, hvordan hun fastholder de stærke relationer til personerne i hendes netværk, svarer hun:

”Jeg er meget heldig – de fleste af mine venner arbejder i branchen.”

Selvom det gør det lettere, er Camila også i en position, hvor hendes arbejdsplads arbejder tæt sammen med andre virksomheder. Derudover ser Camila hele tiden nye muligheder for at netværke med folk i branchen:

”Jeg går til alle mulige arrangementer. Her er det intet problem at møde de rigtige mennesker. Jeg er åben og har ikke problemer med generthed. Så snart du begynder at være opmærksom, vil du finde ud af, at der foregår mange ting i branchen. Så der er virkelig mange muligheder.”

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...