Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ALT DU SKAL VIDE OM DELEGERETVALGET

Her har vi samlet baggrundsviden om delegeretvalget.

Valget af delegeret forsamling 2024-2026 er afsluttet

Ved fristen 1. maj 2024 for anmeldelse af delegeret kandidater, havde 114 medlemmer, tilknyttet FTFa´s organisationer/grupper, meldt deres kandidatur. Se listen over de nye delegerede her

Fordeling af antal delegerede

Der blev indgået fire valgforbund inden fristen den 15. februar 2024. Efter fristen har vi i FTFa beregnet, hvor mange delegerede de forskellige valgforbund og organisationer har ret til.

Du kan se, hvordan antallet af delegerede er fordelt her (åbner i et nyt vindue).

Hvordan fordeles delegeret pladserne?

Fordelingstallet er rygraden i delegeretvalget. Det er det antal medlemmer, du som faglig organisation eller valgforbund skal repræsentere for at have ret til at opstille en delegeret.

Vi beregner fordelingstallet på baggrund af medlemstallet, som det så ud den 1. januar 2024. Du kan se medlemstallet her (åbner i et nyt vindue).

Valgforbund giver mindre organisationer en stemme

Har din organisation ikke nok medlemmer til at få en delegeret, kan I indgå valgforbund med andre organisationer, så I sammen opnå et medlemstal, der berettiger til at opstille en delegeret.

FTFa tilbyder praktisk hjælp, hvis din organisation vil indgå i valgforbund.

Hvorfor holde et delegeretvalg?

FTFa er en tværfaglig a-kasse med medlemmer fra en bred række af faglige organisationer. Det er repræsentanter fra de faglige organisationer, der udgør FTFa's delegeret forsamling. Alle delegerede skal være medlem af FTFa.

Delegeretvalget sikrer, at medlemmernes faglige sammensætning bliver repræsenteret i gruppen af delegerede.

Kort sagt kan man sige, at delegeretvalget er medlemmernes forsikring for, at deres interesser bliver hørt og varetaget, når FTFa's fremtid bliver drøftet og besluttet på delegeretmødet hvert andet år.