Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ALT DU SKAL VIDE OM DELEGERETVALGET

Her har vi samlet baggrundsviden om delegeretvalget, og så vil vi løbende opdatere med viden og tal til det forestående delegeretvalg.

Hvorfor holde et delegeretvalg?

FTFa er en tværfaglig a-kasse, hvis medlemmer tilhører en bred række faglige organisationer. Det er repræsentanter fra de faglige organisationer, der udgør FTFa's delegeretforsamling. Alle delegerede skal være medlem af FTFa.

Delegeretvalget sikrer, at medlemmernes faglige sammensætning bliver repræsenteret i gruppen af delegerede.

Kort sagt kan man sige, at delegeretvalget er medlemmernes forsikring for, at deres interesser bliver hørt og varetaget, når FTFa's fremtid bliver drøftet og besluttet på delegeretmødet hvert andet år.

Hvad er første skridt for valget 2022?

Fordelingstallet er rygradden i delegeretvalget. Det er det antal medlemmer, du som faglig organisation eller valgforbund skal repræsentere for at have ret til at opstille en delegeret.

Vi beregner fordelingstallet på baggrund af medlemstallet, som det så ud den 1. januar 2022. Du kan se medlemstallet her (åbner i et nyt vindue).

Du kan også se de vigtigste datoer for valget, som vi har samlet i en tidslinje. Se tidslinjen her.

Valgforbund giver mindre organisationer en stemme

Har din organisation ikke nok medlemmer til at få en hel delegeret, kan I indgå valgforbund med andre organisationer, så I sammen opstiller en delegeret.

FTFa tilbyder praktisk hjælp, hvis din organisation vil indgå i valgforbund.

Læs mere om valgforbund og FTFa's hjælp her.