Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

MODUL 1: OM KOMPETENCER OG HVORDAN DU FÅR HUL IGENNEM TIL ARBEJDSGIVER

Skal du til samtale det næste job, du søger? Så skal det være tydeligt for arbejdsgiver, hvorfor de skal vælge dig. Derfor skal du vise arbejdsgiver, hvordan du skaber værdi for virksomheden. Og det kan du bedst gøre hvis du er knivskarp på dine kompetencer. Det er det, modul 1 i Klar til job handler om.

 

I videoen herunder kan du få inspiration til at få øje på, hvad du har af kompetencer.

Nikolaj Jobprogram Dim

 

NU ER DET DIN TUR TIL AT REFLEKTERE OVER DINE KOMPETENCER 

Tænk over situationer i dit liv, hvor dine kompetencer kommer til udtryk. Skriv dem gerne ned, og eventuelt kan du supplere med eksempler, hvor du bruger dine kompetencer. 

Tip: Har du svært ved at finde og beskrive dine kompetencer? Bed tre personer i dit netværk om at beskrive, hvad du er god til.

Husk at nu mere du arbejder med emnerne, des mere for du ud af forløbet. Heldigvis er der ikke noget, du kan gøre forkert. Prøv dig frem og vær nysgerrig på det du lærer undervejs.

Vi glæder os til at høre hvad du er kommet frem til når vi ses på webinaret.

HVORNÅR TROR DU AT DU LANDER DIT FØRSTE JOB?

Lige så snart du begynder at tænke over, hvornår du lander dit job, er du i gang med at lægge en plan. Og når du har en plan, kan du evaluere din indsats.

Tjek boksene herunder for at se om, din plan er realistisk, og hvad du selv kan gøre for, at den går i opfyldelse.

HVORNÅR TROR DU AT DU LANDER DIT FØRSTE JOB?

Det sker faktisk for hele 66 % af alle nyuddannede i FTFa. De lander nemlig deres første job i løbet af de første 3 måneder, de er ledige.

Skal det også være dig? Så brug disse tre ting til at gøre din jobsøgning effektiv og målrettet:
Vær afklaret omkring, hvem du er, hvad du vil og hvad du kan.
Prioritér og planlæg din tid, så der er balance mellem jobsøgning og fritid.
Sørg for, at din jobsøgning indeholder flere aktiviteter som for eksempel research, netværk og uopfordret jobsøgning.


(Kilde: FTFa analyse af nyuddannede i perioden januar 2019 – juni 2021).

Sådan er det for langt de fleste. 76 % af alle nyuddannede i FTFa er faktisk i job inden for 6 måneder efter, de har meldt sig ledige.

Der er dog mange gode grunde til at speede processen op:

Du er fri for at få flere afslag. Selvom du sikkert godt ved, at et afslag ikke er et fravalg af dig, men et tilvalg af en anden kandidat, kan det være svært ikke at tage det personligt.

Du kan se frem til din første løn, nye kollegaer og en stejl læringskurve. De fleste tager ikke et job for pengene, men der er noget magisk over at få sin første løn. Og så kan du være helt sikker på, at dine nye kollegaer glæder sig til at møde dig!

Når du har landet dit fuldtidsjob, kan du blive fritaget for jobsøgning i op til 6 uger, før du starter dit nye job. Du kan med andre ord nyde tiden op til start uden at stresse over, hvornår du lander jobbet.
(Kilde: FTFa analyse af nyuddannede i perioden januar 2019 – juni 2021).

Hvis du er ledig i mere end 9 måneder, har du risiko for det, vi kalder langtidsledighed. Det betyder, at du vil få sværere ved at lande et job.

For det første vil mange arbejdsgivere i højere grad se dig som ledig frem for nyuddannet.

For det andet risikerer du at miste din motivation og tro på dig selv.

Har du særlige udfordringer? Eller er du bange for, at du vil få et længere ledighedsforløb? Så tag endelig fat i en karrierekonsulent hos FTFa. Vi kan støtte dig og bidrage til, at du bliver en af de nyuddannede, der kommer hurtigt i job.

3 TING DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ SOM NYUDDANNET

Tjek boksene herunder og blik klogere på hvad du skal være særligt opmærksom på.

Fælles for dem alle tre er, at du skal være konkret og give eksempler, der viser hvordan dine kompetencer er direkte forbundet med det, arbejdsgiveren efterspørger.

3 TING DU SKAL VÆRE OPMÆRKSOM PÅ SOM NYUDDANNET

FIK DU REFLEKTERET OVER DINE KOMPETENCER?

Uanset om du lige er startet, er i fuld gang eller om du er færdig med dine reflektioner, så glæder vi os til at arbejde videre med dig om dine kompetencer, når vi ses på næste webinar.

Venlig hilsen 

Dine jobrådgivere fra Klar til job