SÆT MÅL FOR DIT STUDIE OG OPNÅ DET, DU ØNSKER
Det kan være en rigtig god ide at sætte målsætninger op for dig selv, så du opnår det, du gerne vil. Det gælder både i privatlivet, i din karriere og i løbet af din studietid.
Studieteknik - FTFa
Her får du 4 gode råd til at arbejde med målsætninger:
1. Begynd med slutningen – definér dit endelige mål
Ligesom når man bygger et hus, så starter man med en tegning af det færdige resultat. Uden en ide om, hvor du skal gå hen, så er det ligemeget, hvilken vej du går.
2. Fortæl om dine mål
Når du skriver dine mål ned og fortæller om dem til dine venner, så øges sandsynligheden for, at du når dem med mere end 50 procent.
3. Lav delmål
Det gør det store mål lettere at overskue, når du bryder det ned i mindre dele. Desuden bliver du bevidst om, at du rykker dig, selvom det er med små skridt, og det tydeliggør vejen mod målet.
4. Evaluér
Ligegyldigt om du når dine mål eller ej, er det en rigtig god ide at evaluere og undersøge, hvad der gik godt og mindre godt i processen. Derved kan du justere, så delmålene matcher dit endelige mål – og vejen derhen.
Video: Sæt mål for dit studie og nå det, du ønsker
Linda Rendemann, konsulent hos FTFa, giver dig her inspiration til, hvordan du kommer godt igennem studiet ved at sætte realistiske mål for dig selv.
Lav smarte mål
Når du skal arbejde med målsætninger, så brug SMART modellen. Den sikrer, at du styrer dig igennem mål-kriterierne. Kriterierne i SMART modellen er:
Specifikt mål – Det skal være til at forklare og forstå.
Målbart – Det skal være konkret og målbart, så du faktisk kan kontrollere, om du når dit mål.
Attraktivt – Det skal være noget, du ønsker at opnå – og som du skal gøre dig umage for at opnå.
Realistisk – Det skal være svært, men ikke umuligt at nå.
Tidsbestemt – Der skal være en deadline, så du ved, hvornår målet skal være opfyldt.