BRUG LINKEDIN TIL AT NETVÆRKE
Mange stopper med at bruge LinkedIn, når de har oprettet deres profil. Men at oprette din profil er kun det første skridt til at få fuldt udbytte af LinkedIn.
LinkedIn - FTFa
LinkedIn er et socialt medie, hvor du kan udvikle dine relationer, få ny viden og få kontakt til arbejdsgivere. Her er fire tip til netop det:
1) Optimér din profil
Du har allerede din profil, den er lækker og den lever op til alle de gode råd. Hvis ikke, så tjek vores guide her.
2) Styrk dit netværk
Lyt aktivt og interesseret i, hvad dit netværk deler på Linkedin. Du viser, at du engagerer dig i dine forbindelser ved at like, dele og skrive kommentarer – men hold fokus på dit eget faglige felt. Sug til dig og lær, hvad interessante og dygtige personer i dit netværk gør. Byd selv ind med råd og kontakter, hvor du kan.
3) Del din viden
Giv noget tilbage til dit netværk, enten med statusopdateringer, eller hvis du har mere på hjerte, en artikel. Hvis du deler relevant og aktuel viden, så liker, kommenterer og deler dit netværk dit indhold – og det får dit navn ud til endnu flere personer.
4) Det lange seje træk
Som du måske allerede har regnet ud, skal du løbende være aktiv for at skabe interesse for din profil. Jo mere aktiv du er, og jo mere relevant information du deler, jo større er chancen for, at du når ud til de personer, der kan blive din genvej til et job.
Husk den personlige hilsen
Når du inviterer nye mennesker ind i dit netværk, er det en rigtig god ide at skrive en kort personlig hilsen. Det giver et rigtig godt indtryk fra start og der er større sandsynlighed for at den, du inviterer også accepterer.
Her kan du se et par eksempler på personlige hilsner:
Til folk, du ikke kender personligt:
”Hej Mikkel. Jeg kom forbi dit inspirerende indlæg om Facebook-marketing her på LinkedIn. SoMe marketing er også min branche, og derfor vil det være skønt at kunne dele netværk og erfaringer med dig. Håber du vil forbindes? Mvh. Sofie”
Til folk, du lige har mødt:
Hej Marie. Tak for et spændende oplæg på min skole i dag. Dit arbejde lyder interessant, og jeg vil gerne følge med i, hvad der sker hos jer i Nordea i fremtiden. Og måske bidrage enten som praktikant eller med viden. Sig til, hvis jeg kan hjælpe dig med noget. Bedste hilsner, Jakob”
Start mens du er studerende
Som studerende har du flere fordele på LinkedIn. Udvid dit netværk til dine medstuderende og brug hinanden til at spille hinanden gode. Du har masser af input at dele i form af projekter, du har lavet på studiet, virksomhedsbesøg og input fra undervisningen. Og så har du tiden til at opbygge dit eget brand, mens du er studerende, og inden du skal til at søge dit første rigtige job.