Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

TILLYKKE MED PRAKTIKPLADSEN

Stærkt, at du har landet en praktikplads! Det bliver garanteret en fantastisk oplevelse for dig at komme ud og bruge alt det, du har lært på skolen.

Her er 4 gode råd til at få en god praktik.

1. Øv dig i at small-talke

For nogle er det en selvfølgelig, men det er super vigtigt at small-talke, når nu du skal ud på en arbejdsplads. Det er rigtig godt både i praktikken og resten af livet at kunne small-talke med de kolleger, kunder og andre, der kommer forbi ens vej, da de er og bliver dit kommende arbejds-netværk. Og her er praktikken et godt sted at øve sig.

2. Spørg efter opgaver

Det er vigtigt, at man som praktikant ikke sidder og venter på at blive fodret med opgaver. Prøv selv at byde ind på nogle opgaver, du tænker, du kan være med til at løse. Det vil give et utrolig godt indtryk af dig som kollega og medarbejder – og du kan højest få et nej med ros for initiativet.

3. Hvilke signaler udsender du?

Som mennesker kommunikerer vi hele tiden – også når vi ikke siger noget. Derfor kan det være en rigtig god ide at tænke over, hvilke signaler, man udsender, når man er på en arbejdsplads.

Noget, der som regel giver et rigtig godt indtryk er:

  • At smile
  • At hilse på kollegerne
  • Ikke at forsvinde i sin telefon – heller ikke i pauserne
  • At have pænt tøj på, der afspejler arbejdspladsen
  • At komme til tiden
  • Ikke at afbryde
  • Være nysgerrig, men ydmyg overfor hvordan tingene gøres


4. Giv lidt af dig selv

Du må meget gerne fortælle lidt om dig selv. Engagere dine kolleger en lille smule i de faglige – og ikke-faglige ting, der optager dig. Det er skønt at have noget at snakke om andet end arbejde. Vær opmærksom på, at alting selvfølgelig ikke handler om dig og husk at spørg ind til dine kollegers liv.