Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

SÅDAN FÅR DU SUCCES I DIT PRAKTIKOPHOLD

HR-partner Laila Kühnau giver dig sine anbefalinger for, at din praktik bliver en succes.

DET SIMPLE RÅD FØRST

HR-partner Laila Kühnau fra Danske Andelskassers Bank har tæt kontakt til de praktikanter, der arbejder i de 15 filialer, banken har på landsplan.

Og Laila Kühnau har et simpelt råd til dig, der er på vej i praktik:

"Praktikanterne må meget gerne selv tænke ’hvad vil jeg med det her?’, ’Hvad er mit mål med det her?’. Det er vigtigt, at man ikke ”bare” møder op og tænker, at arbejdspladsen skal fodre en med opgaver og viden", siger hun.

LAILAS TRE RÅD TIL DIG

1. Sæt mål for din praktik
Det er derfor en god ide at sætte sig nogle mål, så man har noget at arbejde efter, og ikke bare er til stede, fordi man skal være der. Mange praktikanter vil sandsynligvis gerne have en trainee-plads eller job efterfølgende, og det er jo et rigtig godt mål at gå efter, siger HR-partneren.

"Har man et mål om at få en trainee-plads, er man måske lidt mere opmærksom på at levere et godt stykke arbejde og at engagere sig i både opgaverne og ens kolleger. Og det er meget vigtigt", siger Laila Kühnau.

Danske Andelskassers Bank tager som udgangspunkt ikke flere praktikanter ind, end de har mulighed for at få i et trainee-forløb efterfølgende.

"Det betyder ikke, at alle er sikre på at kunne fortsætte i trainee, men hvis man lever op til forventningerne og kan indgå både socialt og fagligt, så har man gode chancer for at få en trainee-plads", siger HR-partneren.

2. Spørg efter opgaver

Et andet vigtigt råd handler om at være proaktiv på arbejdspladsen – både fagligt og socialt.

For Laila Kühnau er det et stort plus, hvis praktikanten selv er opmærksom på at byde sig til og spørge efter opgaver.

"På alle arbejdspladser er der nogle rutine-opgaver, som man hurtigt kan lære at tage sig af. Som praktikant har man ikke nogen kunde-portefølje, så det er rigtig godt, hvis man byder sig til at tage de opgaver, der skal tages, så de faste medarbejdere har mulighed for at tage sig af nogle andre opgaver, som de er ansvarlige for. På den måde får man hurtig skabt sig en værdi og en masse good-will fra kollegerne", siger hun.

3.Giv noget socialt

HR-partneren anbefaler ikke kun, at man byder sig til fagligt, men også at man giver lidt af sig selv og indgår i det sociale fællesskab.

- " Jeg synes virkelig, man skal deltage i de arrangementer, der er i afdelingen og også turde vise interesse for kollegerne socialt, og vise hvem man selv er. Hvis ikke man trives blandt de mennesker, der arbejder der, er det heller ikke et godt sted at komme i trainee efterfølgende", siger hun.