Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

DU ER MER' END DIT JOB

Hvad svarer du, når nogen spørger dig, hvem du er? Det kan være svært at svare på, når du ikke må bruge dit job. Vi binder nemlig en stor del af vores identitet op på vores arbejde.

Video: Du er mere end dit job

#merendjobbet

Du sidder til et middagsselskab og har en sidemand til bords, som du ikke kender. Han vender hovedet mod dig og spørger: ”Hvem er du så?”. Langt de fleste af os vil komme med et svar i den her dur: ”Jamen, jeg hedder Susanne, og til daglig arbejder jeg som rådgiver i en bank.”

Vi danskere binder nemlig en stor del af vores identitet op på vores job. Derfor kan det ramme ekstra hårdt, hvis vi en dag mister jobbet. Vi kommer ikke kun til at mangle vores løn. Vi kommer også til at savne vores kolleger og noget at stå op til. Vi mister en del af vores identitet.

Vi har bedt en række helt almindelige danskere om at deltage i et lille eksperiment. Se deres tankevækkende reaktioner i filmen her – måske kan du genkende dig selv?

#merendjobbet

VORES ARBEJDE BETYDER MEGET FOR, HVEM VI ER

Næsten 7 ud af 10 danskere i job mener, at deres arbejde betyder meget for, hvem de er som personer. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for FTFa.

 

HVAD VILLE VI SAVNE MEST, HVIS VI MISTEDE JOBBET?

Spørger man danskerne i job, er det ikke kun lønposen og en fast pensionsopsparing, de ville savne, hvis de mistede deres arbejde. Ifølge dem er løn, kolleger og noget at stå op til de tre mest nævnte prioriterer. 34 % af de adspurgte vælger løn og pension som 1. prioritet. Hver syvende vil først og fremmest savne noget at stå op til, mens 13 % placerer deres kolleger øverst på listen over ting, de ville savne.

MANGE AF OS SER VORES KOLLEGER PRIVAT

Kolleger er en vigtig del af vores arbejdsliv. Og mange af os ser også tidligere eller nuværende kolleger privat.

MANGE AF OS SER VORES KOLLEGER PRIVAT

LOUISES ARBEJDSIDENTITET

Louise har på egen krop prøvet, hvor svært det er at beskrive sig selv uden at bruge sit arbejde. Se hendes oplevelse her.

LOUISE: "MINE KOLLEGER ER VIGTIGE"

På Louises arbejde er kollegerne med til at skabe arbejdsglæde. Det er kutyme at se kollegerne udenfor arbejdstid.

ULRIK: "JOBBET BETYDER MEGET FOR MIG"

Ulrik har næsten hele sit liv arbejdet som pilot. Da han bliver spurgt om, hvad han ville savne mest, hvis jobbet en dag forsvandt, er han ikke i tvivl.

KONTAKT KARRIERERÅDGIVERNE

- og få gratis coaching.

Vi kender dit fagområde og dine karrieremuligheder, fordi vi samarbejder med en lang række faglige organsationer og virksomheder.

Ring på telefon 70 13 13 12 eller book en samtale via Tast Selv.

Book os her via Tast selv