Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

KOM GODT VIDERE

Som deltager i forløbet Sporskifte får du her en række tips og gode eksempler, som du kan bruge, når du skal skrive en målrettet ansøgning og et skarpt cv. Du kan også vende tilbage til siden senere hen, alt efter hvor du står i din jobsøgning.

Vi har samlet konkrete værktøjer og inspiration, som kan hjælpe dig med at:

Har du brug for sparring på dit ansøgningsmateriale undervejs? Så er du velkommen til at bruge vores 24 timers service, hvor du får et par ekstra øjne på dit materiale.

Få sparring inden for 24 timer

INSPIRATION TIL HVORDAN ANDRE SKRIVER CV OG ANSØGNING

Her får du konkrete eksempler på, hvordan du kan skrive en ansøgning og lave et målrettet cv. Eksemplerne er fordelt på 4 forskellige brancher. Er din branche ikke blandt eksemplerne? Så kan du stadig få meget ud af at se, hvordan ansøgerne nedenfor har omsat deres tidligere erfaring til værdi for den nye arbejdsgiver.

Vil du se andre eksempler end dem nedenfor og have flere tips til at skrive et målrettet cv og en motiveret ansøgning? Så klik her >>

MODEN MEDARBEJDER

Læg mærke til, hvordan du som moden medarbejder kan lave et kompetence cv, hvor du opdeler dine kompetencer i forskellige arbejdsområder.

Se ansøgningen (åbnes i pdf)

Se CV'et (åbnes i pdf)

MODEN MEDARBEJDER

SOCIALRÅDGIVER

Læg mærke til, hvordan en socialrådgiver fra myndighedsområdet søger hos et krisecenter. Socialrådgivere arbejder metodisk og relationelt.

Se ansøgningen (åbnes i pdf)

Se CV'et (åbnes i pdf)

SOCIALRÅDGIVER

PSYKOMOTORISK TERAPEUT

Læg mærke til, hvordan du som psykomotorisk terapeut kan fremhæve de tværfaglige samarbejdsevner og den helhedsorienterede tilgang ud fra et fagligt perspektiv.

Se ansøgningen (åbnes i pdf)

Se CV'et (åbnes i pdf)

PSYKOMOTORISK TERAPEUT

PROF. BACHELOR ERNÆRING & SUNDHED

Læg mærke til, hvordan du som professionsbachelor i ernæring og sundhed kan fremhæve dine formidlings- og sundhedsfaglige kompetencer.

Se ansøgningen (åbnes i pfd)

Se CV'et (åbnes i pdf)

FIND JOBBET MED EN MÅLRETTET JOBAGENT

Når du finder en stillingsannonce, som du virkelig kan se dig selv i, så er din motivation højest. Derfor kan du med fordel bruge tid og energi på at finde de rigtige stillinger for netop dig, som du kan søge.

Gå ind på Jobindex.dk og udvælg relevante søgeord i søgefeltet. Det kan fx være titler, kompetencer, programmer, virksomheder, arbejdsområder eller geografi. I jobagent-eksemplerne nedenfor finder du en guide til, hvordan du kan bruge plusser, minusser, stjerner og situationstegn til at målrette jobagenten dine kriterier, ønsker og styrker.

Husk, at det ikke er alle ord, som kan bruges som søgerord. Søgerordet "arbejdsmiljø" indikerer fx sjældent arbejdsopgaver inden for branchen, men beskriver typisk arbejdsmiljøet i virksomheden.

Her har vores jobrådgivere lavet 4 eksempler på, hvilke søgeord du med fordel kan bruge i forskellige situationer. Du kan med fordel lave flere forskellige jobagenter.

Jobagent for administrativ medarbejder >>

Jobagent for socialrådgiver >>

Jobagent for psykomotorisk terapeut >>

Jobagent for professionsbachelor i Kost & Ernæring >>

SÅDAN ANALYSERER DU ET JOBOPSLAG

Øvelsen hjælper dig til at fokusere på det, du matcher med. Når du ved det, kan du nemlig lave et målrettet cv og ansøgning, så arbejdsgiveren nemt kan se, at du matcher jobbet.

Nedenfor tager vi dig igennem øvelsens 3 trin.

Bliv Skarp På Dit Match Powerpoint Skema
SÅDAN ANALYSERER DU ET JOBOPSLAG

Første kolonne handler om jobbet - set fra virksomhedens perspektiv.

Du skal læse jobopslaget igennem og kigge efter virksomhedens krav, ønsker og opgaver. Skriv alle de ting ned, som virksomheden efterspørger. Det bliver typisk en lang liste. Fx kan der stå ting som:

  • Kundeservice
  • Koordinator
  • Rådgivning
  • Serviceloven §112
  • Være robust

Anden kolonne handler om dig og din erfaring. For hvert punkt, du skrev i kolonne 1, skal du nu beskrive de gange, du har lavet noget, der matcher punktet fra kolonne 1.

Fx kan matchet på kundeservice se sådan her ud:

Kundeservice arbejdede jeg med hos virkomhed XX. Det var både telefonisk og personligt og via mail.

Hvis du fx ikke har direkte erfaring med serviceloven §112, så skriv den erfaring du har, der ligner. Måske har du arbejdet med anden kompliceret lovgivning?

Er der et punkt fra kolonne 1, som du ikke har erfaring med, så skriv ikke noget.

Når du har udfyldt kolonne 2 ved du, hvad du SKAL have med i dit cv for at arbejdsgiveren ser dit match til jobbet.

For at finde ord til din ansøgning, skal du nu udfylde kolonne 3.

Her beskriver du nemlig, hvilken værdi dine erfaringer bringer til jobbet/virksomheden, så virksomheden kan se, hvad de får, ved at ansætte dig.

I forhold til kundeservice, kan det fx se sådan her ud:

Jeg forstår vigtigheden af god service, fordi jeg møder kunderne dér hvor de er - både de sure og de glade. De får en imødekommende og professionel service, så de får løst deres problem og går glade ud af butikken.