Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

4 RÅD TIL AT LANDE PRAKTIKPLADSEN

Det kan være svært at lande en god praktikplads, så vi har samlet fire gode råd, der kan hjælpe dig til at få en god praktikplads.

1. Find ud af hvad du kan og vil

Tænk på, hvad du synes er særligt interessant på dit faglige område. Hvilke fag, synes du har været særligt interessante?

Når du har overblik over dine kompetencer og din motivation, er det meget lettere at overskue hvilke virksomheder, der kunne være gode til en praktik.

Kend dine kompetencer

2. Søg bredere

Overvej om du kan søge lidt bredere. Måske skal du ikke kun vente på svar på din ansøgning fra din drømmevirksomhed, men også søge hos konkurrenterne, så du øger dine chancer og holder dine muligheder åbne.

Og måske kan du pendle lidt længere, end du havde forestillet dig for at finde en god virksomhed til en praktik.

I boksen her på siden kan du se, hvordan du kan bruge Jobindex til at finde virksomheder frem, du måske ikke selv havde tænkt på.

3. Målret dit materiale

Det er enormt vigtigt, at virksomheden kan se den værdi, du kan tilføre dem i din ansøgning. Du bliver nødt til at kende den virksomhed, du søger hos, for at vide, hvad du kan tilbyde netop denne virksomhed.

Find viden på virksomhedens hjemmeside, på LinkedIn og ring til dem med relevante spørgsmål.

Se mere om research

4. Læg en plan

Det første du bør gøre er at lægge en plan for, hvordan du vil gribe det hele an. Følg de punkterne ovenfor, og vurder hvilke, der er særlig vigtige for dig. Så kan du lave en plan, hvor du arbejder med de enkelte dele.

Det er en rigtig god ide at sætte sig nogle delmål i arbejdet. Så brug for eksempel en eftermiddag på kompetenceafklaring. Så en dag på virksomhedsresearch og så en dag til at få skrevet nogle ansøgninger.