Ledig |

SÅDAN GØR DU NÅR DU BLIVER LEDIG

Når du bliver ledig, er der nogle ting, du skal huske at gøre hos jobcentret og hos FTFa. Derfor har vi lavet en guide, der gør det nemt, når du skal melde dig ledig.

Når du har meldt dig ledig, er du klar til at gå i gang med at søge job og komme godt videre i dit arbejdsliv. Husk, at vi er sammen om det. Så er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

1. Meld dig ledig på jobnet.dk

På din første ledighedsdag, skal du melde dig ledig på Jobnet. Du skal bruge NemID for at komme på jobnet.dk.

FTFA_RGB_blaa.png

2. Meld dig ledig på ftfa.dk (udfyld ledighedserklæring) 

Meld dig ledig på vores selvbetjeningsløsning, Tast Selv. Du finder linket under menupunktet Ledig. Her fortæller du os bl.a. om dit tidligere arbejde. Du skal bruge NemID for at komme på Tast Selv.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

3. Lav et cv på jobnet.dk

Så kan jobcenteret hver uge sende dig forslag til job, der er relevante for dig.Vi godkender cv’et indenfor 14 dage. Læg også dit cv ind på ftfa.jobindex.dk, så flere arbejdsgivere kan finde dig.

 FTFA_RGB_blaa.png

4. Deltag i et intromøde eller infomøde indenfor 14 dage

Til mødet bliver du klædt på til at kunne forstå dagpengereglerne. Vi introducerer dig også til Min Plan, som følger dig gennem hele dit ledighedsforløb. Min Plan giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcenteret. Vi booker automatisk dit intromøde, og sender dig invitationen til din mailboks på Tast Selv. Er du med i a-kasseforsøget booker vi dig til et infomøde. 

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

5. Tilmeld dig et møde hos jobcenteret

Ved den første samtale i jobcentret får du godkendt og lagt ”Min plan” for, hvordan du igen kommer i job. Kontakt dit jobcenter for at høre, hvornår det er bedst at du booker mødet.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

6. Opdater din joblog på jobnet.dk

Opdater løbende din joblog med de job du søger, så vi kan vurdere, om din jobsøgning er tilstrækkelig.

FTFA_RGB_blaa.png

7. Udfyld dagpengekort hver måned

Hver måned skal du udfylde dit dagpengekort. Se hvornår du skal udfylde kortet her. Send kortet, så snart det er tilgængeligt, så kan vi nå at udbetale dine penge til den sidste bankdag i måneden. Du kan også vente med at sende dagpengekortet til måneden er gået og du er sikker på, hvad du har arbejdet. Dine penge vil så være på din konto 3-4 dage efter, du har sendt kortet til os. Du skal være opmærksom på, at det kan have indflydelse på udbetaling af sociale ydelser, fx kontanthjælp, hvis du får udbetalt ydelser for to forskellige måneder indenfor samme måned. Følg guiden til at udfylde dit dagpengekort her.

FTFA_RGB_blaa.png

8. Husk at du skal stå til rådighed

For at få dagpenge skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder blandt andet, at du skal søge opslåede job hver uge, og at du med jævne mellemrum skal til møde hos os eller med jobcenteret.

 

FTFA_RGB_blaa.png

9. Aktivér din lønsikring

Har du FTFa Lønsikring, skal du aktivere den for at få den udbetalt. Det gør du på Min Lønsikring ved at lave en skadesanmeldelse. Husk, at de første 30 dage er selvrisiko, hvor du ikke får udbetaling fra lønsikringen. 

 

OPSUMMERING OG TRIN FOR TRIN NÅR DU BLIVER LEDIG 

 

Guide til ledige dk.png

KONTAKT OS

Chat med os ved at bruge chatten i nederste højre hjørne af skærmen. Eller ring til os på tlf. 7013 1312
SE HER HVORNÅR DET ER BEDST AT RINGE TIL OS
top

Afspiller nu: