Ledig |

SÅDAN GØR DU NÅR DU BLIVER LEDIG

Når du bliver ledig, er der nogle ting, du skal huske at gøre hos jobcentret og hos FTFa. Derfor har vi lavet en guide, der gør det nemt, når du skal melde dig ledig.

Når du har meldt dig ledig, er du klar til at gå i gang med at søge job og komme godt videre i dit arbejdsliv. Husk, at vi er sammen om det. Så er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

1. Meld dig ledig på jobnet.dk

På din første ledighedsdag, skal du melde dig ledig på Jobnet. Du skal bruge NemID for at komme på jobnet.dk.

FTFA_RGB_blaa.png

2. Udfyld ledighedserklæring på ftfa.dk 

Udfyld en ledighedserklæring på Tast Selv, hvor du bl.a. fortæller os om dit tidligere arbejde. Du skal bruge NemID for at komme på Tast Selv.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

3. Lav et cv på jobnet.dk

Så kan jobcenteret hver uge sende dig forslag til job, der er relevante for dig.Vi godkender cv’et indenfor 14 dage. Læg også dit cv ind på ftfa.jobindex.dk, så flere arbejdsgivere kan finde dig.

 FTFA_RGB_blaa.png

4. Tilmeld dig et intromøde på Tast Selv indenfor 14 dage

Her bliver du klædt på til at kunne forstå dagpengereglerne. Vi introducerer dig også til Min Plan, som følger dig gennem hele dit ledighedsforløb. Min Plan giver et samlet overblik for dig, a-kassen og jobcenteret.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

5. Tilmeld dig et møde hos jobcenteret

Ved den første samtale i jobcentret får du godkendt og lagt ”Min plan” for, hvordan du igen kommer i job.

Jobcenter hvid bagg jpg.ashx.jpg

6. Tjek jobopslag og opdater din joblog på jobnet.dk

Mindst hver 7. dag skal du tjekke jobopslag på ’Min side’ på Jobnet. Hvis du glemmer det, bliver du afmeldt som ledig. Du kan først få dagpenge, når du igen er tilmeldt jobnet.dk. Opdater løbende din joblog med de job du søger, så vi kan vurdere, om din jobsøgning er tilstrækkelig.

FTFA_RGB_blaa.png

7. Udfyld dagpengekort hver måned

Hver måned skal du udfylde dit dagpengekort. Se hvornår du skal udfylde kortet her. Send kortet, så snart det er tilgængeligt, så kan vi nå at udbetale dine penge til den sidste bankdag i måneden.

FTFA_RGB_blaa.png

8. Husk at du skal stå til rådighed

For at få dagpenge skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder blandt andet, at du skal søge opslåede job hver uge, og at du med jævne mellemrum skal til møde hos os eller med jobcenteret.

TRIN FOR TRIN NÅR DU BLIVER LEDIG

TRIN FOR TRIN NÅR DU BLIVER LEDIG

 Se her, hvad du skal gøre hos henholdvis FTFa og Jobcenteret.

top