Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

DET GODE CV ER ET KRONOLOGISK CV

Arbejdsgivere bruger typisk to-tre minutter på at læse dit cv. Ofte læser de ikke videre til ansøgningen. Derfor er vores vigtigste råd til dig, at du sætter mindst lige så meget tid af til at målrette dit cv som til din ansøgning.

Et godt cv er målrettet det specifikke job, du søger, og giver overblik over din erhvervserfaring, din uddannelse og kurser, kompetencer, personlige data og fritidsinteresser.

Opstiller du dit cv, så det nyeste job eller kursus står først, er det nemt at overskue. Det er idéen med at skrive et kronologisk cv. Det er især effektivt at sende, hvis du søger job inden for den branche, du kommer fra.

1. Cv’et skal give et nemt overblik over din erfaring.

2. Skriv om opgaver og successer, der er relevante for det aktuelle job.

Sæt gerne tal på fx budgetter, antal gange du har løst en opgave (gør du det dagligt eller har du prøvet den en gang i din karriere) etc.

3. Gør brug af et resumé eller en kompetenceprofil i toppen af dit cv.

Skriv 10-15 linjer, hvor du beskriver de kompetencer, som er vigtigst i det job, du søger. Husk at der kun er plads til en påstand om det, du kan. At du rent faktisk kan det, underbygger du i resten af cv’et.

4. Sæt cv’et pænt op. 

5. Læs korrektur og sørg for, at navne står korrekt.

6. Indsæt et vellignende og professionelt billede, så arbejdsgiveren kan sætte ansigt på din ansøgning.

HER KAN DU SE EKSEMPLER PÅ DET GODE CV

Alle cv eksempler er fiktive og skrevet, samt kommenteret på, af erfarne jobrådgivere fra FTFa. De er dog alle meget virkelighedstro og inspireret af rigtige cv'er fra forskellige ansøgere fra forskellige brancher og med forskellige erfaringsniveauer. 

TJEKLISTE TIL DIT CV

Når du har skrevet dit cv, skal du gerne kunne nikke genkendende til disse fire ting:
 

  1. Cv’et er præcist, konkret og sagligt

  2. Folk uden for branchen vil kunne forstå, hvad jeg har lavet

  3. Jeg skriver specifikke erfaringer og ikke overfladiske titler eller opgaver

  4. Alle oplysninger er målrettede den stilling, jeg søger
TJEKLISTE TIL DIT CV

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Et godt CV er et kronologisk CV. Du skal skrive dine nyeste erfaringer først, så arbejdsgiverne nemt og hurtigt kan finde den information, som de leder efter. Udover at være kronologisk så er et godt CV målrettet. Det betyder, at du skal målrette informationen, så den taler til arbejdsgiveren og om de opgaver, som du skal løse.

Du laver et CV ved at samle og skrive dine erfaringer og kvalifikationer ned ét sted. Du skal sørge for at skrive dine faglige egenskaber ned kronologisk, og du skal sørge for, at de er målrettet den stilling, du søger. Helt konkret skal dit CV være præcist og klart, kronologisk og målrettet.

LAD FLERE SE DIT CV

Når du har skrevet et stærkt basis-cv, gælder det om at flest mulige skal læse det. Læg dit cv på www.ftfa.jobindex.dk, hvor både arbejdsgivere og rekrutteringsfirmaer kan se, hvad du har at byde på.

FTFa bliver kontaktet af virksomheder hver måned, når de leder efter nye kandidater. Vi kan kun finde dig, når du har lagt cv'et på jobindex. Læg det op i dag - det tager kun to minutter, når du allerede har et cv på jobnet.dk.

LAD FLERE SE DIT CV

KONTAKT VORES JOBRÅDGIVERE

Er du ledig kan du altid bruge FTFa's jobrådgivere som sparringspartnere. Vi kender dit fagområde og arbejdsmarked, fordi vi samarbejder med 58 faglige organisationer og 500 virksomheder.

Ring på telefon 7013 1312 eller book møde via Tast selv.

Book møde via Tast-Selv
KONTAKT VORES JOBRÅDGIVERE

BLIV MEDLEM AF FTFa

Der er mange fordele ved at blive medlem af FTFa

Læs om priser og fordele her
BLIV MEDLEM AF FTFa