Når en potentiel arbejdsgiver spørger til dine svage sider, så er det sjældent med det formål, at du skal afsløre dine mørkeste hemmeligheder eller udpensle et karriererelateret nederlag i pinefulde detaljer.
Tværtimod er det oftest et simpelt spørgsmål om risikovurdering. En ansættelsesproces er som regel både tidskrævende og dyr, og for en arbejdsgiver er det derfor i sagens natur vigtigt, at valget i sidste ende falder på den bedst egnede kandidat, så anstrengelserne ikke har været forgæves.
Når man samtidig tager med i overvejelserne, at den gængse jobsamtale i gennemsnit kun strækker sig over 30-60 minutter, er det ikke så underligt, at arbejdsgivere ofte vælger at skyde genvej og går lige til sagen. Når der bliver spurgt ind til dine svage sider, bliver du derfor i virkeligheden stillet følgende spørgsmål: Hvorfor bør vi ikke ansætte dig?
Der er af samme årsag heller ikke noget at sige til, at klappen går ned for mange jobsøgende, når de bliver bedt om at udpege fejl og mangler. Det er trods alt de færreste kandidater, der har lyst til at sabotere deres egne chancer for ansættelse. Det kan derfor føles som lidt af et minefelt at bevæge sig ud i, når du leder efter det rigtige svar, men frygt ej, du kan sagtens tage stikket hjem alligevel, hvis blot du er forberedt.