Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

DEN GODE PRAKTIKPLADSANSØGNING

Inden du søger en praktikplads, anbefaler vi, at du starter med tænke over tre ting, du skal kunne forklare til den arbejdsplads, hvor du søger hen. Jo længere tid du bruger på de tre ting, jo nemmere bliver det at skrive ansøgningen.

1. Hvad kan du?

En arbejdsgiver vil være interesseret i, hvilke faglige kompetencer du har med dig fra dit studie og fra dine studiejobs. Er du en haj til sprog eller it, er det også relevant at få med. Start med at lave en liste over, hvad du har lavet, og hvad du har lært. Det kan være alt fra uddannelse, studie- og fritidsjobs, kurser, frivilligt arbejde, udlandsophold og fritidsinteresser. Den liste vil hjælpe dig til at skrive både ansøgningen og dit cv.

2. Hvem er du?

Ud over din faglige profil har du en personlig profil, som du også skal sælge, når du søger praktik. Arbejdsgivere kigger efter, om ansøgeren vil falde godt til både på arbejdspladsen og blandt medarbejderne. Beskriv hvordan du er som kollega og som person, og hvordan du arbejder og trives bedst.

3. Hvad motiverer dig?

Som den sidste ting anbefaler vi, at du finder ud af, hvad der motiverer dig. Hvad brænder du for? Søger du et kommunikationsjob, skal du selvfølgelig vise, at brænder for at skrive og formidle. Er det et en praktikplads som socialrådgiver, skal du vise arbejdsgiveren, at dit fokus er på at hjælpe mennesker etc. Det kan være nemmere at finde ud af, hvis du forestiller dig, hvad du godt vil arbejde med efter studiet. Du behøver ikke at låse dig fast, tværtimod, men det kan gøre det nemmere at finde ud af, hvad der tiltrækker dig ved den praktikplads, du skal til at søge.

At finde det rigtige praktiksted

I jagten på en praktikplads er det en god idé både at sende motiverede og uopfordrede praktikansøgninger. De opslåede finder du bl.a jobindex.dk og andre databaser.

Til uopfordrede praktikpladser er det vigtigt, du bruger dit netværk og sociale medier som Linkedin og Facebook til at spore dig ind på de relevante praktiksteder.

Fif til at ansøge

  • Lav grundig research om den arbejdsplads du søger praktik hos.
  • Tag kontakt inden du søger, og forbered en kort og præcis præsentation af dig, og hvorfor du søger praktik hos den pågældende arbejdsgiver.
  • Skriv en målrettet praktikansøgning, der tager udgangspunkt i arbejdspladsen
  • Lav et målrettet cv, hvor du skiller dig ud.

 

Du kan også få en konsulent fra FTFa ud på din skole og få undervisning i praktikpladsansøgning.

 

 

HER KAN DU SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE PRAKTIKPLADSANSØGNING

Alle eksempler på praktikansøgning er fiktive og skrevet, samt kommenteret på, af erfarne jobrådgivere fra FTFa. De er dog alle meget virkelighedstro og inspireret af rigtige ansøgninger fra forskellige ansøgere, fra forskellige brancher og med forskellige erfaringsniveauer. 

SE EKSEMPLER PÅ ANDRE MÅLRETTEDE CV HER

Læs mere her
SE EKSEMPLER PÅ ANDRE MÅLRETTEDE CV HER