Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

GODE EKSEMPLER PÅ CV & ANSØGNING

Dit cv og ansøgning kan blive adgangsbilletten til en jobsamtale og ende med jobbet, du ønsker. Derfor er det vigtigt, at din ansøgning og dit cv er målrettede virksomheden, du søger hos, samt at dine kompetencer slår igennem hos modtager. Inden du sender dit materiale afsted til virksomheden, kan du finde inspiration her på siden.

Vi har samlet en række råd og eksempler, så du kan skrive en god ansøgning og et målrettet cv, hvor du bringer de faglige og personlige kompetencer i spil, som er relevante for det pågældende job eller stilling, du har i sigte.

  1. Lav forarbejdet, inden du sætter dig med ansøgningen.
     
  2. Kend arbejdspladsens værdier, analysér opslaget, og målret din motivation.

  3. Sæt dine kompetencer i spil, som du har fundet med FTFa's jobsøgningsmodel.

  4. Ring ikke til virksomheden uden at have forberedt relevante spørgsmål og en præsentation af dig selv.

  5. Ring til kontaktpersonen på stillingsopslaget, så du får mere at vide om stillingen, end der står i opslaget.

  6. Skriv ikke ansøgningen før, du har fundet konkrete ting, du kan tilbyde arbejdspladsen.

  7. Hold ansøgningen på 1 side

  8. Send ikke ansøgningen afsted uden at tjekke stavefejl, slåfejl, datoer og arbejdspladsens navn. Få en ven eller din a-kasse til at læse ansøgning og cv i gennem, inden du sender den.

SE EKSEMPLER PÅ DET GODE CV

Her har vi samlet en række eksempler, tips og gode råd til, hvordan du kan skrive det gode cv fra flere forskellige brancher. Se blandt andet eksempler på cv'er fra en tandplejer, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut og administrativ medarbejder og mange flere. Du får også konkret viden om, hvad modtager lægger vægt på, samt hvordan dit cv kan gøre et godt indtryk.

Se eksempler på det gode cv her

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE ANSØGNING

Her har vi samlet en række eksempler, tips og gode råd til, hvordan du kan skrive en motiveret ansøgning ud fra flere forskellige brancher. Se blandt andet ansøgninger fra en tandplejer, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut og administrativ medarbejder og mange flere. Få også inspiration til, hvordan din ansøgning skiller sig ud fra mængden, samt hvordan du kan bringe dine kompetencer i spil, så du afspejler bedst muligt, hvordan du vil gribe jobbet an, hvis du får det.

Se eksempler på den gode ansøgning her

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE PRAKTIKPLADSANSØGNING HER

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie? Så er det vigtigt, at både din ansøgning og cv fanger modtagerens opmærksomhed. Her har vi samlet en række gode råd, tips og eksempler på, hvordan du kan skrive en god og motiveret ansøgning til en praktikplads. Læs også om nogle af de muligheder, der er ved at sende en uopfordret ansøgning. Når du skal lave en uopfordret ansøgning, er det godt både at bruge dit netværk og sociale medier til at skrive en målrettet og god ansøgning, som kan få dig til en samtale.

Se eksempler her

BLIV MEDLEM AF FTFa

Der er mange fordele ved at blive medlem af FTFa. Vi tilbyder blandt andet 24 timers sparring på dit cv og ansøgning, så du hurtigt kan få feedback. Vi tror nemlig på, at vores medlemmer hellere vil være i job end på dagpenge. Send din ansøgning og cv ind til os i dag og få svar senest i morgen, så du kan komme hurtigt videre med din jobsøgning og komme i job.

Læs om priser og fordele her
BLIV MEDLEM AF FTFa

HVOR LANG SKAL MIN ANSØGNING OG CV VÆRE?

Mange er i tvivl om, hvor lange ansøgninger og cv'er skal være.

Din ansøgning skal gerne maksimalt fylde en A4-side. Som udgangspunkt er det selvfølgelig vigtigt at have dine erfaringer og kompetencer med på cv'et, men her er det også vigtigt, at dit cv ikke bliver ét stort opslagsværk. Vær strategisk i forhold til de ting, du vælger ud i cv'et. Tænk gerne over, hvilke kompetencer og erfaringer der er gode at skrive på i forhold til jobbet, du søger. Derfor kan et cv godt være flere sider langt, men sørg for, at indholdet er relevant for læseren.

HVOR LANG SKAL MIN ANSØGNING OG CV VÆRE?

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er forskellen på et CV og en ansøgning?

Et CV skal opsættes kronologisk og præcist, så virksomheden let og hurtigt kan finde den information, de leder efter. En ansøgning skal skrives motiveret og altså vise, hvordan du fagligt og personligt passer ind i stillingen, du søger. Fælles for CV'et og ansøgningen er, at de begge skal målrettes den virksomhed, du søger hos.

Hvordan skriver du en ansøgning og et CV?

Når du skriver en ansøgning og et CV, skal du tage udgangspunkt i dine kvalifikationer og kompetencer. Du skal også sørge for at undersøge den virksomhed, du søger hos. På den måde kan du skrive, hvordan dine kvalifikationer og kompetencer passer ind hos lige netop dén virksomhed, og hvordan de kan bruges aktivt, når du skal løse arbejdsopgaverne.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL