Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

GODE EKSEMPLER PÅ CV OG ANSØGNING

Når du skal søge nyt arbejde, så er dit cv og din ansøgning adgangsbilletten til en jobsamtale og et potentielt job. Derfor er det vigtigt, at din ansøgning og dit cv er målrettet virksomheden, du søger hos, samt at dine kompetencer slår tydeligt igennem hos modtageren. Hvordan du gør det, kan du få gode tips til her på siden.

JOBMAKKER HJÆLPER DIG MED DIN ANSØGNING

Få vores Jobmakker til at skrive et udkast til din ansøgning på nul komma fem. Alt, du skal have klar, er dit cv og et stillingsopslag. Jobmakker kan også give dig feedback på din ansøgning eller lave en kompetence profil til dig.

Jobmakkeren bruger kunstig intelligens til at kunne matche dine kompetencer med det, der bliver efterspurgt i stillingsopslaget. Du kan bruge den så mange gange, du vil.

Prøv Jobmakker nu

JOBMAKKER

FIND GODE EKSEMPLER PÅ CV OG ANSØGNING HOS FTFa

Inden du sender dit materiale afsted til virksomheden, bør du finde inspiration til, hvilke elementer der er vigtige at få med. Derfor har vi hos FTFa samlet en række råd og eksempler, så du kan skrive en god ansøgning og et målrettet cv, hvor du bringer dine faglige og personlige kompetencer i spil, som er relevante for det pågældende job eller den stilling, du har i sigte.

Dos and don’ts til ansøgningen

Når du skal i gang med din ansøgning, så er der nogle vigtige overvejelser, du bør have in mente. Disse giver dig de bedste forudsætninger for at skrive en god ansøgning og komme i betragtning til en jobsamtale.

  1. Lav forarbejdet, inden du sætter dig med ansøgningen.
  2. Kend arbejdspladsens værdier, analysér opslaget, og målret din motivation.
  3. Sæt dine kompetencer i spil, som du har fundet med FTFa's jobsøgningsmodel.
  4. Ring ikke til virksomheden uden at have forberedt relevante spørgsmål og en præsentation af dig selv.
  5. Ring til kontaktpersonen på stillingsopslaget, så du får mere at vide om stillingen, end der står i opslaget.
  6. Skriv ikke ansøgningen før, du har fundet konkrete ting, du kan tilbyde arbejdspladsen.
  7. Hold ansøgningen på 1 side
  8. Send ikke ansøgningen afsted uden at tjekke datoer og arbejdspladsens navn samt generelle stavefejl og slåfejl. Få en ven eller din a-kasse til at læse ansøgning og cv igennem, inden du sender den.

SE EKSEMPLER PÅ DET GODE CV

Mange virksomheder starter med at læse cv’et og når slet ikke til ansøgningen. Derfor skal cv’et være skarpt og fortælle præcis, hvad du har af erfaring og relevante kompetencer. Cv’er kan bygges op på mange forskellige måder, og alt efter hvilken branche du er i, lægges der vægt på forskellige dele. Vigtigst af alt, skal du lave et struktureret og kronologisk cv, da der er mange informationer for modtageren at skulle tage ind. Det er et stort arbejde at få lavet et godt cv, men det vil uden tvivl øge dine chancer for at komme til en jobsamtale.

Her har vi samlet en række eksempler fra flere forskellige brancher samt tips og gode råd til, hvordan du kan skrive det gode cv. Du kan finde eksempler på cv’er fra en tandplejer, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut, administrativ medarbejder og mange flere. Brug dem til inspiration eller som cv-skabelon.

 

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE ANSØGNING

Når arbejdsgiveren læser din ansøgning, så er det vigtigt fra start til slut at have deres opmærksomhed fanget. Det kan du gøre med spændende indhold, og ved at vise, hvilken forskel du kan gøre for dem. Ligesom med cv’et, så skal ansøgningen være målrettet deres virksomhed og den stilling, du søger hos dem. En god ansøgning giver arbejdsgiveren en fornemmelse af, hvem du er som person, og hvad du kan bidrage med af faglige og personlige kompetencer.

Og husk, at sproget i din ansøgning skal tilpasses den branche, du søger arbejde i. Søger du job som tekstforfatter eller grafisk designer, kan du med fordel overveje en mere kreativ tilgang i din ansøgning. Men søger du eksempelvis job som pædagog, sygeplejerske eller ingeniør, bør du holde tonen professionel.

Vi har hos FTFa samlet en række tips og gode råd til, hvordan du kan skrive en motiveret ansøgning, og her kan du få inspiration fra konkrete ansøgninger fra forskellige brancher. Se eksempelvis en ansøgning fra en tandplejer, administrativ medarbejder, bygningskonstruktør, psykomotorisk terapeut og mange flere.
Få også inspiration til, hvordan din ansøgning skiller sig ud fra mængden, samt hvordan du kan bringe dine kompetencer i spil og gribe jobbet an, hvis du får det.

SE EKSEMPLER PÅ DEN GODE PRAKTIKPLADSANSØGNING

Skal du i praktik i forbindelse med dit studie? Så kan du også finde tips og gode råd til en praktikpladsansøgning, hvor du skal lægge meget mere vægt på din motivation, end hvad du kan gøre for virksomheden. Læs også om, hvorfor uopfordrede ansøgninger kan være en stor fordel i jagten på en praktikplads. Uopfordrede ansøgninger kan i dag have mange formater, og du bør altid gøre brug af både dit netværk og sociale medier.

Lav grundig research af virksomheden, inden du søger en praktikplads, så du er helt sikker på, at den passer til dig, kan give dig den rette læring, og så du bedre kan målrette din ansøgning til dem og komme til en samtale.

HVOR LANGT SKAL MIN ANSØGNING OG MIT CV VÆRE?

Mange er i tvivl om, hvor lange ansøgninger og cv'er skal være. Men der er faktisk nogle uskrevne regler, som du med fordel kan læne dig op ad.

Din jobansøgning bør maksimalt fylde én A4-side. Arbejdsgiveren har nemlig hverken tid eller lyst til at læse flere sider, og der er chance for, at det blot bliver gentagelser af cv’et. Hold det kort og konkret, så du viser, at du kan holde fokus på det, der er vigtigt, og ikke bruger plads på ligegyldigheder.

Som udgangspunkt er det vigtigt at have dine erfaringer og kompetencer med i cv'et uden at det bliver et tungt opslagsværk. Vær strategisk i forhold til de informationer, du vælger ud til cv'et. Et cv bør ligesom ansøgningen heller ikke være for lang, gerne 3-4 sider og med relevant indhold.

Deltag i et møde om ansøgning og cv

Deltag på et af vores møder, med fokus på hvordan du skræddersyr dit cv og din ansøgning, så du kommer øverst i bunken af ansøgere. På vores hjemmeside under møder og arrangementer finder du flere møder, som du kan gøre brug af, når du er i gang med din jobsøgningsproces.

BLIV MEDLEM AF FTFa

Der er mange fordele ved at blive medlem af FTFa. Vi tror på, at vores medlemmer hellere vil være i job end på dagpenge, og det mindset afspejles tydeligt i vores rådgivning og arbejde med vores faglige organisationer.

Vi er en a-kasse, der arbejder med mange faggrupper, og derfor har vi også kendskab til din branche. Det er en fordel, når vi skal vejlede dig i din jobsøgningsproces. Med vores priser får du en af Danmarks billigste a-kasse, samtidig med at kvaliteten og kundetilfredsheden er høj. Så hvad venter du på? Meld dig ind i FTFa allerede i dag.

Læs om priser og fordele her
BLIV MEDLEM AF FTFa