DEN GODE ANSØGNING ER EN MOTIVERET ANSØGNING

Hvordan skriver man en motiveret ansøgning, og hvordan fanger du arbejdsgiverens opmærksomhed? Med disse tips får du hjælp til din motiverede ansøgning, så den skiller sig ud i bunken af ansøgere.

Skriv en motiveret ansøgning efter disse 5 trin. Vi har lavet en disposition, så du nemmere kan give dig i kast med at skrive den gode ansøgning.

Ansøgningen kan groft sagt deles op i fem dele:

1. En fængende overskrift

Skab opmærksomhed allerede i overskriften. Hent gerne inspiration fra stillingsopslaget og hvad de leder efter. Undgå standardformuleringer som ”Vedrørende jobbet som xx”. Det ved arbejdsgiveren godt.

2. Din motivation for at søge

Fang arbejdsgiverens opmærksomhed og giv personen lyst til at læse videre. Hvad er det for en virksomhed, du søger job hos? Hvordan kan du gøre en forskel, og hvad vil du bidrage til? Gør det tydeligt, hvad arbejdspladsen vil få ud af det, og ikke kun hvad du personligt ønsker at få ud af det.

3. Sæt din faglighed i spil

Bind en sløjfe mellem de kompetencer arbejdspladsen søger, de opgaver, de vil have løst, og de kompetencer du kommer med. Giv gerne konkrete eksempler på, hvad du kan bidrage med.Vælg hellere to-tre relevante kompetencer og brug plads på at sætte dem ind i virksomhedens situation, i stedet for at forsøge at remse alt op, som står i dit cv.

4. Sælg din personlighed

Fortæl hvordan du arbejder, og hvilke personlige kompetencer du kan bidrage med. Brug eksempler til at supplere tillægsordene.

Vælg to – tre relevante personlige egenskaber, og giv plads til at folde dem ud. I stedet for at skrive: ”Jeg er et struktureret ordensmenneske.” kan du give arbejdsgiveren eksempler, som skaber billeder i hovedet. Skriv fx i stedet for:

Jeg er den type person, som smider mine aviser ud i datoorden, og mine sokker er sorteret efter farve i skuffen. På jobbet betyder det, at I får en medarbejder, der har styr på detaljerne, at både mit fysiske skrivebord og det virtuelle på computeren er ryddet pænt op. Samtidig vil I ikke opleve, at mails forsvinder i mængden i min mailboks, da jeg selvfølgelig arbejder med sortering i mapper og efter farver.

5. En kort afslutning

Afslut din ansøgning med en kort afslutning, der peger frem mod en jobsamtale. Skriv eksempelvis:

Jeg ser frem til at høre fra jer, og står selvfølgelig til rådighed med yderligere information, hvis I skulle ønske det.

FOR ALLE ANSØGNINGERNE GÆLDER:
 

 • Arbejdsgiveren leder først og fremmest efter en, der kan løse opgaven.
 • Giv derfor et godt indtryk ved dels at vise, at du forstår, hvad jobbet indebærer, og hvor I skal hen sammen. Forklar hvordan du vil løse opgaverne med dit kendskab til området.
 • Fokusér på det, du vil tilføre til arbejdspladsen, og hvordan du har tænkt dig at opnå det. • Hold igen med lange beskrivelser af hvad du tidligere har arbejdet med. Det kan arbejdsgiveren læse om i cv’et.
 • Udnyt pladsen i ansøgningen til at beskrive, hvordan du vil sætte dit præg på den stilling, du søger. Det skal være klart, hvad de får, hvis de ansætter dig frem for en anden.
 • Spørg dig selv: Hvad ville jeg gøre for virksomheden, hvis jeg startede i morgen.

FÅ HURTIG SPARRING PÅ CV OG ANSØGNING

 • empty structure image
  FÅ HURTIG SPARRING PÅ CV OG ANSØGNING

  Drop-In workshop

  En fast dag om ugen kan du kigge forbi FTFa, og få strammet dit jobsøgningsmateriale op i samarbejde med vores jobrådgivere.

  Se her hvordan, hvor og hvornår.

 • empty structure image
  FÅ HURTIG SPARRING PÅ CV OG ANSØGNING

  24-timers sparring

  Indenfor 24 timer på hverdage tilbyder vi at give dig telefonisk sparring på din ansøgning og cv.

  Læs hvad du skal gøre her.

 • empty structure image
  FÅ HURTIG SPARRING PÅ CV OG ANSØGNING

  Møde om ansøgning og cv

  Deltag på et af vores møder med fokus på hvordan du skræddersyer dit cv og din ansøgning, og kom øverst i bunken af ansøgere.

  Læs mere om mødet her.

top