FORBERED DIG TIL JOBSAMTALEN

Er du blevet kaldt til jobsamtale? Så tillykke! Det betyder, at dine kvalifikationer er i orden, og at arbejdsgiver har fået et positivt indtryk af dig ud fra dit ansøgningsmateriale. Formålet med jobsamtalen er at få bekræftet og uddybet begge dele. Her får du gode råd til forberedelsen.

Jobsamtalen handler om at teste kemien mellem jer og hvordan dine faglige og personlige kompetencer, erfaringer og ideer kan bringes i spil i jobbet, så det kommer virksomheden til gode, og så du bruger dig selv bedst muligt. Det perfekte match går begge veje. Passer I sammen? Uanset om det er dig eller arbejdsgiver, der kan vælge og vrage mellem henholdsvis jobs og kandidater, giver grundig forberedelse dig større sikkerhed i samtalen og klæder dig på til at stille informerede spørgsmål og træffe en velovervejet beslutning.

SÅDAN FORBEREDER DU DIG TIL JOBSAMTALEN

FÅ FEM GODE RÅD

10 SPØRGSMÅL TIL JOBSAMTALEN

SE DEM HER

FÅ SVAR PÅ 8 SVÆRE SPØRGSMÅL I JOBSAMTALEN

FÅ SVARENE HER

AFSLAG? BRUG DET KONSTRUKTIVT

Bed om en kort og konkret feedback fx på, hvad der gjorde udslaget, og hvad du kunne gøre bedre næste gang. Det kan også være aktuelt at vide, hvad der gjorde, at du kom i betragtning. Lyt til feedbacken uden at vurdere det, der bliver sagt. Husk, at arbejdsgiver fortæller om sin oplevelse. Din oplevelse er en del af det fulde billede. Tag det med, du kan bruge.

 • empty structure image

  Test dig selv

  Flere virksomheder bruger personlighedstests, når de ansætter nye medarbejdere, så de kan sammensætte et team med forskellige faglige og personlige kompetencer, der supplerer hinanden. 

  Læs mere

 • empty structure image

  Skal du til jobsamtale?

  Få sparring af vores jobrådgivere og karrierecoaches.

  Book samtale

 • empty structure image

  Bliv afklaret på dine kompetencer

  Bliv skarp på din motivation, dine faglige og personlige kompetencer, du stråler til jobsamtalen og kan forklare, hvorfor du er et godt match til jobbet.

  Læs mere

KONTAKT VORES JOBRÅDGIVERE

Er du ledig kan du altid bruge FTFa's jobrådgivere som sparringspartnere. Vi kender dit fagområde og arbejdsmarked, fordi vi samarbejder med 58 faglige organisationer og 500 virksomheder.

Ring på telefon 7013 1312 eller book et af vores møder på Tast selv.

BOOK MØDE HER
top