SÆT RETNING PÅ DIN JOBSØGNING MED FTFa'S JOBSØGNINGSMODEL

I FTFa tilbyder vi værktøjer, sparring og inspiration til hvert skridt i din jobsøgningsproces. Følg Jobsøgningsmodellen og land det rigtige job.

Er du på jagt efter nyt job, er der nogle helt konkrete ting, du kan gøre for at stå stærkere som ansøger. Følg de tre faser i Jobsøgningsmodellen og bliv mere afklaret omkring din retning i dit arbejdsliv og dine kompetencer. Bliv klar til at sætte motiverende mål og lave en overskuelig plan. Og bliv klædt på til at lave en ansøgning og et cv, der virker.

jobmodel-handling-lyseblaa.png (2)

Fase 1: Afklaring

Afklaring handler om at finde ud af, hvad du er god til, hvad der driver dig, og hvordan du bruger dine menneskelige egenskaber i dit arbejde. Det er i denne fase, du skal tillade dig at tænke stort og mærke efter, hvad du drømmer om – ikke fordi ALT kan lade sig gøre, men fordi der er vigtig information at hente i dine svar.


Først når du er afklaret omkring dine faglige og personlige kompetencer, dine styrker og din motivation, kan du begynde at arbejde med målsætning og planlægning i fase 2. Og så er du godt klædt på til at skrive målrettede ansøgninger og cv i fase 3 – og ikke mindst brænde igennem til jobsamtalen, fordi du kort og præcist kan beskrive, hvorfor du er den rette til jobbet.


Start din afklaringsproces her.

Fase 2: Målsætning og planlægning

Når du er afklaret omkring dine kompetencer og motivation, kan du sætte dig et mål: Hvad går du efter og hvorfor? Hvordan ser din målstreg ud? Og hvad er plan B? Når du kender dit mål og ved hvilke jobmuligheder, du vil undersøge og opsøge, er næste skridt at lægge en plan, som du ser hver dag – fx på din smartphone.


Planen skal indeholde konkrete delmål for hver uge den næste måned og milepæle for de næste tre måneder. Det kunne fx være hvilke jobs, du vil søge og hvorfor, hvilke nøglepersoner i dit netværk, du vil invitere på kaffe og hvorfor, hvilke mails, du skal have fulgt op på og hvorfor osv. Hvis du hver dag tjekker ind med din motivation (”dit hvorfor”), er der langt større sandsynlighed for, at planen virker, og at du dag for dag kommer et skridt nærmere jobbet.

Bliv skarp på dit mål og læg en plan her.

Fase 3: Handling

Med struktureret kompetenceafklaring og målsætning og planlægning i bagagen er du klar til at målrette din ansøgningspakke. Den består af et cv og en ansøgning tilpasset hvert job, du søger.

Du kender allerede dit match: dvs. du ved hvilke kompetencer, du vil fremhæve, og hvilke kompetencer, arbejdsgiverne efterspørger i de jobs, du har øje på.

En succesfuld ansøgning og et blændende cv kan virke som en stor mundfuld. Derfor har vi samlet en række gode råd og eksempler, så du kan komme godt i gang.

Se konkrete eksempler her.

GUIDE TIL DIG DER ER LEDIG

GUIDE TIL DIG DER ER LEDIG

Hvad er det vigtigste at starte med, når du lige er blevet ledig? Vi har lavet en guide, der kan hjælpe dig den første tid.

FØLG GUIDEN
BLIV KLAR TIL JOBSAMTALEN

BLIV KLAR TIL JOBSAMTALEN

Skal du til jobsamtale, er der nogle ting, du kan forberede dig på, så du fremstår som den bedste version af dig selv.

FIF TIL JOBSAMTALEN
TID TIL ET KARRIERESKIFTE?

TID TIL ET KARRIERESKIFTE?

Går du med tanker om et nyt job eller måske et nyt karriereskifte? Så er der flere ting, du bør overveje.

GØR DIG KLAR HER

KONTAKT VORES JOBRÅDGIVERE

Er du ledig kan du altid bruge FTFa's jobrådgivere som sparringspartnere. Vi kender dit fagområde og arbejdsmarked, fordi vi samarbejder med 58 faglige organisationer og 500 virksomheder.

Ring på telefon 7013 1312 eller book møde via Tast selv.

Book møde via Tast selv
top

Afspiller nu: