5 MÅDER AT LØSE KONFLIKTER

Er uenighed blevet til en konflikt, så kan de her fem punkter hjælpe jer med at løse konflikten.

 

1. Dialogmøde

Saml gruppen til et møde, hvor det eneste på dagsordenen er, at I vil prøve at løse konflikten. Undgå at tro, at jeres konflikt går væk, hvis i ikke mødes eller lader som om, den ikke er der.

2. Genbesøg gruppekontrakten

Start mødet med at læse jeres gruppekontrakt igennem. Tal om, hvordan I overholder de aftaler, som I lavede i starten af projektperioden. Måske I skal ændre noget i kontrakten?

3. Forhold jer til sagen – og ikke de involverede personer

Afklar om jeres konflikt er faglig eller personlig. Konflikter, som er faglige, kan være sunde og gode for projektet. De kan nuancere jeres argumenter og kvalificere jeres arbejde. Hvis jeres konflikt er personlig, så bliv enige om, at I vil øve jer på at være professionelle omkring, at I samarbejder i en gruppe. Se om I kan rette fokus mod det faglige i jeres samarbejde.

(Få to tips mere under billedet)

virksomhed 550x330.jpg

4. Den røde stol

Det er ikke alle, der nødvendigvis siger lige meget i en gruppe, når konflikten raser. Så tag en runde, hvor I på skift får lov og rum til at fortælle, hvordan I oplever konflikten. Fortæl hvordan du oplever konflikten. Forklar dine behov, og hvordan du mener den optimale løsning ser ud. Alle andre lytter og afbryder ikke personen i den røde stol.

5. Vær lydhør

Forsøg at forstå modparten. Prøv at lytte ind i de andres behov. Vær åben for løsningsforslag og kompromiser, som kan stoppe konflikten og drive projektet videre.

DYK NED I FLERE ARTIKLER

ER DU MEDLEM AF EN A-KASSE?

Hos FTFa kan du få gratis medlemskab under din uddannelse, hvis du er under 30 år, og du kan få sparring på dine ansøgninger, når du søger praktik eller studiejob.

LÆS OM MEDLEMSKABET
top

Afspiller nu: