Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

KONTANT OG SKATTEFRI UDBETALING AF EFTERLØNSBIDRAG I 2022

Folketinget har i starten af maj 2021 besluttet, at personer, der er tilmeldt efterlønsordningen, får mulighed for at melde sig ud af efterlønsordningen og få deres efterlønsbidrag udbetalt skattefrit i første halvdel af 2022.

Efterløn - 26. maj 2021 - FTFa

Betingelser for at kunne få udbetalt efterlønsbidraget skattefrit:

  • Du skal være født den 1. januar 1959 eller senere
  • Du skal være tilmeldt efterlønsordningen, og må ikke tidligere have fået tilbagebetalt dine efterlønsbidrag.
  • Vi skal modtage din ansøgning inden du når til din efterlønsalder – du skal derfor være opmærksom, hvis du når efterlønsalderen i januar 2022,
  • FTFa skal modtage din ansøgning i perioden 1. januar 2022 – 30. juni 2022.

Hvis du vælger at blive udmeldt af efterlønsordningen, så skal du være meget opmærksom på det, som du dermed giver afkald på:

  • Du mister retten til at gå på efterløn.
  • Du kan ikke optjene skattefri præmie, selvom du fortsætter med at arbejde efter, du har nået din efterlønsalder.
  • Du mister også muligheden for at få et seniorjob, og hvis du aktuelt er ansat i seniorjob, så risikerer du at blive afskediget, da du ikke længere opfylder betingelserne for at få et seniorjob.
    Seniorjob-ordningen kan du gøre brug af, hvis din dagpengeret udløber mindre end fem år før efterlønsalderen, og du er berettiget til at gå på efterløn, når du kommer til din efterlønsalder.

Hvad sker der nu?

Du skal ikke gøre noget på nuværende tidspunkt.

Vi vil på denne side af sommeren skrive direkte til dig, hvis du har mulighed for at gøre brug af ordningen og informere nærmere om betingelserne i god tid. Vi vil skrive igen i slutningen af 2021, når ansøgningsperioden nærmer sig