Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

Billede af: Kim Vadskær

A-KASSER KAN NU HOLDE DIGITALE SAMTALER ÅRET UD

Regeringen har netop besluttet, at landets a-kasser og jobcentre frem til 31. december 2020 kan fortsætte med at holde samtaler med medlemmerne digitalt eller over telefonen. Det glæder formanden for FTFa, Steen Lund Olsen.

Arbejdsliv - 16. september 2020 - Camilla Bech Hornung

Siden Danmark lukkede ned i foråret pga. corona-krisen, har a-kasserne og jobcentrene fået mulighed for at afholde digitale samtaler med de ledige medlemmer. Muligheden løb oprindeligt til 1. oktober 2020, men regeringen har nu forlænget ordningen frem til 31. december 2020. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse i dag.

Steen Lund Olsen, der er formand for a-kassen FTFa, ser flere fordele ved, at medlemmerne kan fortsætte med at møde jobrådgiverne digitalt:

”Når vi nu ikke kan invitere vores medlemmer ind til fysiske samtaler i hele landet, så er jeg glad for, at vi kan fortsætte med at mødes digitalt. Det mindsker smitterisikoen, men det er også vigtigt, at vi fortsat kan ’mødes’ med medlemmerne og give dem den sparring, de har brug for, så de kommer godt videre til et nyt job,” siger Steen Lund Olsen og fortsætter:

”Derudover giver det også tilfredse medlemmer, når de selv kan vælge, om de vil møde fysisk op eller foretrækker at mødes over fx Skype. Derfor er det også mit ønske, at de digitale samtaler bliver en permanent mulighed – også når vi igen kan åbne dørene for møder ansigt til ansigt.”

Læs pressemeddelelsen fra Beskæftigelsesministeriet

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...