Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

FOLKEMØDE: TAK FOR I ÅR

Med 16 debatter på tre dage takker vi for nogle spændende timer i FTFa-Teltet på årets Folkemøde på Bornholm. Sammen med de faglige organisationer er vi blevet klogere på emner lige fra flexicurity 2.0 og bæredygtig rekruttering til socialrådgivernes dilemmaer og forebyggelse af stress i forsikringsbranchen.

Faglige organisationer - 18. juni 2019 - Camilla Bech Hornung

Sol, orange beachflag og veloplagte paneldeltagere inviterede tæt på 1.000 gæster ind i FTFa-teltet i løbet af Folkemødets tre dage.

Traditionen tro dannede teltet kulisse for en række spændende debatter, som de faglige organisationer, vi samarbejder med, står bag. FTFa stod selv for to debatter:

Dagpenge og flexicurity

Fredag diskuterede panelet, hvordan flexicuritymodellen kan overleve i en tid, hvor dagpenges kompensationsgrad er under pres. Ifølge Det Økonomiske Råd, svarede den højeste dagpengesats i 1980 til 63 procent af gennemsnitslønnen i industrien. I dag udgør dagpengene kun 47 procent. Og i 2025 vil kompensationsgraden falde til 44 procent.

”Det er en udfordring for vores flexicuritymodel, at dagpengenes kompensationsgrad falder, og jeg er bange for, at udhulingen på et tidspunkt bliver for stor. Der er ingen tvivl om, at vores sikkerhedsnet skal være i orden, så medarbejderne tør fortsætte med at skifte job,” slog Steen Lund Olsen, formand for FTFa, fast.

Han var en del af panelet, der også bestod af:

  • Lars Andersen, direktør i AE
  • Torben Tranæs, forskingsdirektør hos VIVE og økonomisk vismand
  • Mads Lundby, vicedirektør i CEPOS

Bæredygtig rekruttering og fastholdelse

Lørdag gjorde debatpanelet os bl.a. klogere på, at særligt den unge generation vil have job med mening.

En undersøgelse, som Universum har lavet, viser at et af de vigtigste karrieremål for danske studerende er “to be dedicated to a cause or to feel that I am serving a greater good”. I 2017 var det vigtigst for 44% af de unge og i 2018 steg tallet til 50 %.

For den unge generation handler det ikke så meget om, hvad virksomhederne gør i den gode sags tjeneste. Til gengæld skal virksomhederne – hvis de vil tiltrække arbejdskraft – være gode til at vise medarbejderne, hvordan de kan være med til at gøre en forskel og få mening i netop deres arbejdsopgaver, lød anbefalingen fra panelet.

Debatpanelet bestod af:

  • Stine Bosse, bestyrelsesformand og tidl. CEO
  • Mette Rønnau, Direktør Cabi
  • Lotte Andersen, Direktør Culture & People, ISS Danmark
  • Camilla Hillerup, HR Direktør i Microsoft
  • Kinga Szabo, chef for ledelsesudvikling og produktivitet i Dansk Industri

Det er sjette år i træk, at FTFa er med på Folkemødet sammen med de faglige organisationer.

FLERE RELATEREDE NYHEDER OG CASE HISTORIER

Læs mere nyheder om samme emne. Her er et udpluk...