FERIE

Find svar på dine spørgsmål omkring ferie og dagpenge nedenfor.

Vil du søge om feriedagpenge? Gå direkte til Tast selv.

Kan jeg få feriepenge fra a-kassen?

Hvis du har modtaget dagpenge og barselsdagpenge fra kommunen, kan du få feriedagpenge fra FTFa i det efterfølgende ferieår. Fra 1. januar 2017 optjener man ikke længere feriedagpenge, når man får sygedagpenge.

Læs mere i artiklen: Sygedagpenge giver ikke længere ret til feriedagpenge

Hvornår kan jeg se, om jeg har optjent feriedage?

I april måned vil du i Tast Selv kunne se, hvor mange dage med feriedagpenge du har optjent. FTFa sender også et brev til dig om, hvor mange feriedage du har optjent.

Du kan højst optjene 25 dage med feriedagpenge.

Hvor meget får jeg i feriedagpenge?

Feriedagpengene er samme beløb per dag som dit dagpengebeløb.

Hvornår kan jeg ikke få feriedagpenge?

Selvom du har optjent ret til feriedagpenge og har fået brev fra FTFa om det, er der nogle tilfælde, hvor du alligevel ikke har ret til at få dem udbetalt.

Du kan eksempelvis ikke få feriedagpenge, hvis du har mistet dagpengeretten. Er du under uddannelse eller selvstændig, kan du heller ikke få feriedagpenge.

Har du ikke en godkendt dagpengeret, skal du også opfylde opholdskravet for at få feriedagpenge. Læs mere om opholdskravet her.

 • Du har ret til at få udbetalt feriedagpenge, hvis:
 • Du er medlem af en dansk a-kasse
 • Du har dagpengeret i ferieperioden – også når du er i job.
 • Du er lønmodtager eller ledig
 • Du har afholdt den ferie, du har optjent hos en arbejdsgiver
 • Du afholder din ferie

Hvordan søger jeg om feriedagpenge?

Du søger om feriedagpenge via Tast Selv, uanset om du er ledig eller i job. Vi anbefaler, at du søger senest en måned før din ferie.

Søg feriedagpenge i Tast selv som:

Husk, hvis du er ledig:

 • Du skal først bruge de feriedage og feriepenge, du har optjent hos en tidligere arbejdsgiver, før du kan søger om feriedagpenge i FTFa.
 • Som udgangspunkt skal du have feriekortet underskrevet af FTFa. Men hvis du har et feriekontobevis, kan du selv underskrive det. Feriekonto indberetter automatisk til FTFa. Derfor er det vigtigt, at du på feriekontobeviset kun skriver de dage, du reelt holder ferie.
 • Du skal give jobcentret besked 14 dage før, du holder ferie. FTFa får automatisk at vide fra jobcentret, at du holder ferie, så du behøver ikke kontakte FTFa.
 • Vi anbefaler, at du søger om feriedagpenge 30 dage inden du skal på ferie.

Hvornår skal jeg holde min ferie?

Du skal senest have afholdt din ferie, inden det nye ferieår begynder 1. maj.

Ferieåret løber fra 1. maj til 30. april.

Hvis du ikke har søgt om feriedagpenge inden den 31. maj efter udløbet af ferieåret, mister du retten til feriedagpenge

 

Hvorfor har jeg ikke fået meddelelse om godkendelse af feriedagpenge?

Søger du om feriedagpenge, vil du i langt de fleste tilfælde få en meddelelse direkte på skærmen om, at ansøgningen er godkendt, når du søger via Tast Selv.

I det tilfælde hører du ikke yderligere fra FTFa, før du får en besked om, at pengene er på vej ind på din konto. Der kommer en mail om det cirka tre dage før, pengene er på kontoen.

Hvis du ikke modtager en meddelelse direkte på skærmen, er det fordi, der skal laves lidt ekstra på ansøgningen. Så vil du få en besked fra FTFa i Tast Selv, når ansøgningen er godkendt.

Vi sender dig en udbetalingsoversigt ca. en uge før din ferie, hvor du kan se, hvilken dato dine penge er på kontoen.

Hvornår får jeg mine feriedagpenge?

Dine feriedagpenge fra FTFa kommer ind på din konto omkring en uge før, du skal holde din ferie.

Du får en besked fra FTFa om, at pengene er på vej cirka tre dage før, at de er til rådighed på kontoen.

Kan jeg få dagpenge ved ferielukning?

Hvis du er ansat på en arbejdsplads, hvor der er kollektiv ferielukning, kan du i enkelte tilfælde få dagpenge, mens virksomheden er lukket.

For at få dagpenge ved ferielukning, skal du:

 • Være forhindret i at arbejde, fordi arbejdspladsen har kollektiv ferielukning
 • Have afholdt al din optjente ferie
 • Tilmelde dig jobcentret og stå til rådighed for arbejdsmarkedet – også selvom det blot er for et par dage
 • Opfylde betingelserne for at kunne få dagpenge

Hvis du opfylder betingelserne, kan du få udbetalt dagpenge for de hverdage, hvor du ellers ville have fået løn fra din arbejdsgiver.

Du kan som udgangspunkt ikke få dagpenge på søn- og helligdage (f.eks. 1. og 2. juledag samt nytårsdag).

Hvordan udregnes antallet af dage med feriedagpenge?

Feriedagpenge optjenes ikke efter reglerne i Ferieloven, hvor du optjener 2,08 dage pr. måned, du er ansat hos en arbejdsgiver. 

Feriedagpenge optjener du på baggrund af summen af ydelser, du har modtaget i optjeningsåret (kalenderåret før: fx 2018). Den sum dividerer vi med den dagpengesats, du havde i optjeningsåret, og så ganger vi den med en procentsats, der er fastsat i en bekendtgørelse (Pt. er procentsatsen på 0,0954). Resultatet afrunder vi efter almindelige regler.

Derfor hænder det, at nogle får fx 23 dage med feriedagpenge, selvom de var ledige hele sidste år. 

Hvad skal jeg som dimittend være opmærksom på?

Er du på dagpenge og nyuddannet i indeværende kalenderår, så har du ikke ret til at holde ferie med dagpenge før næste ferieår. Ønsker du at holde ferie, bliver det derfor for egen regning – med mindre du under dit studie har fået elevløn eller har haft et studiejob, hvorfra du har optjent feriepenge. I så fald søger du blot dine feriepenge via borger.dk (feriekonto). Husk også at melde ferien på Min Side i Jobnet senest 14 dage før første feriedag.

Hvad skal jeg som efterlønner være opmærksom på?

Er du gået på efterløn og vil du bruge din restferiegodtgørelse fra arbejdsgiveren, så kan du sende os en besked på Tast Selv med antallet af feriedage, du ønsker at få udbetalt. Så modregner vi ferien i din efterløn dag for dag. Hvis din ferieløn er lavere end din efterløn, kan vi supplere op med efterløn, så du ikke mister penge på at holde din ferie med feriepenge.

Hvis du holder ferie (rejser ud af landet), men ikke har feriepenge til gode fra en arbejdsgiver, så skal du ikke foretage dig noget ift. FTFa. Du skal ikke skrive ferie på dit efterlønskort eller halvårserklæring, idet ferien ellers vil blive modregnet i din efterløn – hvilket den ikke skal. Rejser du ud af EØS, kan du højest være væk i 3 måneder pr kalenderår.

KONTAKT OS

Chat med os ved at bruge chatten i nederste højre hjørne af skærmen. Eller ring til os på tlf. 7013 1312
SE HER HVORNÅR DET ER BEDST AT RINGE TIL OS
top

Afspiller nu: