A-KASSEN ER GULD VÆRD FOR DIG SOM STUDERENDE

Nogle gange kan man som studerende godt have pasta-med-ketchup-dage. Heldigvis er medlemsskabet hos din a-kasse gratis, når du er studerende under 30 år. Og du får del af alle fordelene.

Hvornår kan jeg være gratis medlem af FTFa?

Du kan blive gratis medlem af FTFa, hvis du er under 30 år gammel og læser på en uddannelse, der varer mindst 18 måneder. 

Er du over 30 år, kan du være gratis medlem af FTFa, hvis din uddannelse varer mindst 18 måneder. Men for at være gratis medlem af FTFa, er der et lovkrav om, at du er tilmeldt og betaler til efterlønsordningen. Du skal desuden have haft ret til dagpenge ved uddannelsens start. Det er politisk besluttede krav. Du kan maksimalt have gratis medlemskab som studerende i 5 år.

Kan du ikke blive gratis medlem, har vi valgt, at du slipper for at betale administrationsbidraget til FTFa, mens du er under uddannelse. Du skal derfor kun betale den del af kontingentet, som staten kræver.

Uanset om du under eller over 30 år, er der en indtægtsgrænse for at være gratis medlem:

  • Er din uddannelse SU-berettiget, må du årligt ikke tjene mere end det maksimale dagpengeniveau
  • Er du elev, må du ikke arbejde ved siden af dit elevjob
  • Er din uddannelse en kombination af SU og elevløn, så skal du kontakte FTFa for at høre mere om dine muligheder

Har du mistet dagpengeretten, kan du være gratis medlem, mens du er ledig. Men du skal være tilmeldt jobnet.dk, og du må ikke modtage offentlig forsørgelse (kontanthjælp eller revalideringsydelse).

DERFOR SKAL DU VÆRE MEDLEM AF FTFa SOM STUDERENDE

  • din-situation-ftfa-6.pngDu får ret til dagpenge, når du afslutter dit studie
  • Du får personlig sparring af vores jobrådgivere, når du skal søge praktikplads eller studiejob
  • Du får sparring på cv og ansøgninger inden for 24 timer
  • Du får konkrete værktøjer til studieteknik
  • Du kan deltage i inspirationsmøder om fx LinkedIn og værdien af netværk

MELD DIG IND

Hvorfor vente? Få del i fordelene og bliv en del af FTFa i dag. 

BLIV MEDLEM

Under 30 år?

Du kan være gratis medlem af FTFa, hvis du er under 30 år og læser på en uddannelse, der er normeret til mindst 18 måneder/3 semestre.

Over 30 år?

Du kan være gratis medlem, når du er over 30 år, hvis din uddannelse er normeret til mindst 18 måneder/3 semestre OG du er tilmeldt og betaler til efterlønsordningen. Du skal også have haft ret til dagpenge ved uddannelsens start.

Det er besluttet af politikerne.

Kan du ikke blive gratis medlem koster det kun 368 kr./md. at være medlem af FTFa. Som studerende er du nemlig fritaget for at betale administrationsbidraget på 100 kr. til FTFa. Du kan trække beløbet på 368 kr./md. fra i skat. Når du er færdig med din uddannelse, skal du betale administrationsbidraget til FTFa, og så koster et almindeligt medlemskab 468kr./md. 

Opfylder du ikke kravene for at være gratis medlem, har du mulighed for at blive deltidsmedlem. Det koster 345 kr. om måneden, og du kan trække beløbet fra i skat. Du får de samme rettigheder som andre studerende og dimittender. Læs grundene til at melde sig ind som deltidsmedlem:

 

Derfor anbefaler vi deltidsmedlemskab

Du er 30 år og har mere end 12 måneder tilbage af din uddannelse

Hvis du er over 30 år og ikke betaler til efterløn eller har haft ret til dagpenge ved uddannelsesstart, anbefaler vi, at du melder dig ind som betalende medlem (hvis du ikke er elev under uddannelsen, kan det blive et deltidsmedlemskab). Hvis du tegner medlemskabet, når du har 12 måneder eller mere tilbage af din uddannelse, er du berettiget til dagpenge allerede dagen efter, du har afsluttet din sidste eksamen.

Hvis du fx indebtaler 330 kr. i 12 måneder, vil du således opnå økonomisk gevinst på 9.529 kr. måneden efter endt uddannelse (13.489 kr. (dagpengesats) - 12 x 330 kr).

Du er 30 år og har mindre end 12 måneder tilbage af din uddannelse

Er der under 12 måneder tilbage af din uddannelse, anbefaler vi, at du nøje overvejer, om det kan betale sig, at du melder dig ind nu i stedet for, når din uddannelse slutter. Da der er under 12 måneder tilbage af din uddannelse, vil du først kunne få dagpenge en måned efter endt uddannelse. I stedet anbefaler vi, at du ringer til os på 70131312 og hører om dine muligheder.

top

Afspiller nu: