TIPS TIL AT LANDE DIT FØRSTE JOB

Hvordan skriver du et skarpt cv, når du ikke har flere års erfaring på arbejdsmarkedet? Hvordan får du beskrevet dine kompetencer fra studiet?

Det er en kunst at skrive gode ansøgninger og cv’er – og som nyuddannet støder du på nogle almindelige udfordringer. Vi giver dig her nogle fif til at gøre arbejdsgiveren nysgerrig.

Podcast: Gode råd til jobsøgningen

"Udfordringen er, at mange studerende og nyuddannede bliver en undskyldning for sig selv, når de skal ud og søge job."

Sådan siger job- & karrierecoach i FTFa, Karsten Madsen, om den udfordring, han oftest støder på, når han hjælper nyuddannede med at søge job.

I denne podcast kan du få ekspertens råd til, hvordan du lander dit drømmejob og få svar på:

 1. Hvordan du kommunikerer dine faglige og personlige kompetencer?
 2. Hvad der bliver set efter hos dem, der skal ansætte dig
 3. Hvordan du sørger for at vise din motivation?


Husk også, at vi har kurser, hvor fx jobsøgningansøgning og cv eller iværksætteri er i fokus. Se alle dine muligheder og book her.

TIPS TIL JOBSØGNING SOM NYUDDANNET

Vi oplever, at mange nyuddannede sidder med de samme udfordringer, når de søger job. Her er de tre almindeligste frustrationer, og et par gode råd til, hvordan du tackler dem.

”Jeg har ikke nogen relevant erfaring”

 • Gør din motivation til din største salgsvare. Skriv fx om dine idéer og vis overskud

 • Gå efter surprise-faktoren: læs mellem linjerne i jobopslaget, så du kan tilbyde mere end arbejdsgiveren efterspørger

 • Brug tid på at afklare det, du kan. Det er svært at overbevise en arbejdsgiver, hvis ikke du selv er skarp på, hvad det er, du er god til og kan tilbyde arbejdspladsen.

 

”Jeg får aldrig jobbet, når jeg ikke kan leve op til alle arbejdsgiverens krav”

 • Arbejdsgivere ansætter folk, der kan varetage jobbet. Vis du forstår arbejdsgiverens behov, og at du har de nødvendige kompetencer til at klare jobbet. Hvis de efterspørger noget, du ikke kan, så fremhæv noget, du i stedet kan bidrage med

 • Vær konkret når du skriver, hvad du tilbyder. Skriv fx hvordan du vil løse opgaverne, og hvad dine resultater vil være i stedet for bare at skrive, at du kan løfte opgaven

 • Tilfør personlighed til jobbet, så arbejdsgiveren kan se, at du er noget særligt. Skriv fx direkte til arbejdsgiveren

 

”Jeg hører ikke noget fra arbejdsgiveren”

 • Vær opsøgende. Der er andre regler på arbejdsmarkedet end på studiet. Husk, du kan komme i virksomhedspraktik, løntilskud eller traineeforløb, så tilbyd det som en måde, du kan få foden indenfor hos virksomheden.

 • Tag initiativet - også selvom du "bare" vil opsøge viden om arbejdspladsen. Vær ikke bange for at ringe til en arbejdsgiver eller en kontakt i dit netværk for at høre mere om virksomheden eller stillingen

 • Brug jobdatabaser for at finde dit næste job, men brug også dit netværk og uopfordrede ansøgninger, så folk har dig i baghovedet næste gang, der er en åben stilling.

 

top

Afspiller nu: