FØR DU SIGER OP

Overvejer du at sige dit job op? Enten fordi du ikke trives, eller fordi du bare har lyst til noget nyt? Under alle omstændigheder er der nogle overvejelser du bør gøre, før du smider din opsigelse på chefens bord.

Skyldes dine overvejelser, at du ikke trives på din nuværende arbejdsplads? For eksempel på grund af et anstrengt forhold til chefen eller en kollega? Er du bange for at blive opsagt eller måske har du symptomer på stress? Fysisk, psykisk og socialt belastende arbejdsmiljø skal tages alvorligt. Konsekvenserne kan være invaliderende på lang sigt. Behovet for at tage vare på sit helbred eller ønsket om ”bare” at komme væk er gode grunde til, at overveje opsigelse, også uden at have et andet job på hånden.

Men før du træffer en endegyldig beslutning, bør du tænke dig grundigt om. Det er bl.a. en god idé at være opmærksom på og overveje:

Kontakt

Tal med din arbejdsmiljørepræsentant, tillidsmand eller leder, hvis vedkommende ikke er en del af problemet. Kontakt også din fagforening.

Konflikthåndtering

Skyldes dine overvejelser en konflikt på jobbet, så overvej om situationen eller konflikten kan løses. Hvordan? Med hvilken hjælp og hvilke ressourcer? Overvej også, hvad din egen rolle og ansvar i situationen/konflikten er: Hvilken del har du i den?

Karantæne

Vær desuden opmærksom på, at hvis du siger op, risikerer du tre ugers karantæne i a-kassen, hvor du ikke kan få dagpenge. Det er naturligvis ikke et argument for at blive i et belastet arbejdsforhold, men det er noget, du skal være indstillet på. Får du mere end en karantæne på et år, mister du retten til dagpenge, indtil du har arbejdet 300 timer inden for en periode på 3 måneder.

Uanset hvad, er det vigtigt, at du kender årsagen til dit ønske om jobskifte (det vil en ny arbejdsgiver formentlig også spørge ind til), og at du giver dig tid til at blive afklaret, før du siger op. Begynd din afklaringsproces allerede nu med FTFa's jobmodel.

FTFa'S JOBSØGNINGSMODEL

I FTFa arbejder vi med en model til jobsøgning, der gør det mere effektivt at være jobsøgende. Modellen indeholder de tre elementer: Afklaring, Mål og planlægning & Handling.

 

jobmodel-handling-lyseblaa.png (2)

 
LÆS MERE HER

KARRIERESKIFT

Skyldes dine overvejelser om at sige op derimod, at du ”bare” er mæt, har lyst til nye udfordringer og arbejdsopgaver og derfor ønsker at skifte job eller branche? Nogle gange kræver det ganske små justeringer at få arbejdsglæden og motivationen tilbage i ens nuværende job. Andre gange er et job- eller karriereskifte det rigtige.

MERE OM KARRIERESKIFT

KONTAKT VORES REKRUTTERING OG KARRIERETEAM

Hvis du er i job, kan du bruge FTFa's Rekruttering & Karriereteam som sparringspartner. Vi kender dit fagområde og arbejdsmarked, fordi vi samarbejder med 58 faglige organisationer og 500 virksomheder.

Ring på telefon 70 13 13 12 eller book en samtale på Tast Selv.

BOOK KARRIERECOAHING
top

Afspiller nu: