Ledig | Jobsøgning |

SUSAN SKREV SIG TIL FEM JOBSAMTALER PÅ EN MÅNED

SUSAN SKREV SIG TIL FEM JOBSAMTALER PÅ EN MÅNED

Efter to måneder som ledig og en række afslag besluttede Susan Hansen sig for at gøre noget ved ansøgningerne. Hun lærte at analysere stillingsopslag og skrive sig ind i virksomhedernes hverdag. Kort efter kom jobbet i hus. Få hendes fem råd her.

I slutningen af februar i år begyndte Susan Hansen at blive nervøs. Hun havde været ledig i to måneder, og bekymringerne meldte sig: Havde hun med sine 50 år rundet sidste ”salgsdato” i arbejdsgivernes øjne? Var arbejdsgiverne tilbageholdende over for hendes korte ansættelser hos vikarbureauer? Og hvorfor så arbejdsgiverne ikke, at hun havde relevant erfaring?

”Efter et par måneder som ledig gik luften af ballonen. Jeg blev bekymret, da jeg slet ikke blev kaldt til nogen jobsamtaler. Der måtte være noget i min ansøgning, der ikke solgte mig. Derfor besluttede jeg mig for at få hjælp til at tune min ansøgning og cv, så jeg kunne blive attraktiv for arbejdsgiverne,” fortæller Susan Hansen, der er uddannet inden for salg.

Derfor bookede hun i starten af marts en personlig samtale med en job- og karrierecoach hos FTFa.

14 ansøgninger blev til fem samtaler

Med FTFa’s råd i tankerne skrev Susan Hansen 14 ansøgninger og blev kaldt til samtale på fem af dem. Her er nogle af de råd, hun har brugt, som hun gerne vil give videre:

 • Analysér jobopslaget
  ”Jeg tog simpelthen et blankt stykke papir og tegnede en streg i midten. På den ene side skrev jeg arbejdsopgaverne fra stillingsopslaget, og på den anden side skrev jeg mine egne kompetencer. På den måde fandt jeg ud af, hvordan jeg matchede. Når jeg stødte på en stilling, der efterspurgte kundekontakt, kunne jeg fx matche det med 20 års erfaring med ordrebehandling, salg og administration.” 
 • Ring til arbejdsgiveren
  ”Ring til arbejdsgiveren og spørg ind til nogle af punkterne i stillingsopslaget. Det er en unik mulighed for at få arbejdsopgaverne uddybet. Jeg har fx fået information, som ikke stod i stillingsopslaget, som jeg kunne bruge til at målrette min ansøgning.” 
 • Fremhæv dine kernekompetencer i ansøgningen
  ”Jeg kunne se, at min ansøgning var en repetition af mit cv. Derfor blev jeg rådet til at fremhæve mine kernekompetencer i ansøgningen. Når jeg fx i mit cv skrev, at jeg havde 20 års erfaring med kundekontakt, så satte jeg ord på det i ansøgningen. Hvad sagde min erfaring om mig som person? Fx at jeg er udadvendt.”
 • Vend korte ansættelser på cv’et til en fordel
  ”Jeg har været tilknyttet vikarbureauer, og derfor har jeg flere korte ansættelser på mit cv. I stedet for at lade fortolkningen stå åben, skrev jeg, at årsagen var, at jeg kan lide at holde mig i gang. Det kan gøre arbejdsgiverne mere trygge, frem for at de måske tror, at jeg har problemer med at være i en stilling i længere tid ad gangen.” 
 • Book en samtale hos FTFa
  ”Samtalen giver dig et boost til at komme i gang. Du lærer at sætte ord på dine kompetencer, og hvordan du gør dig selv attraktiv for en arbejdsgiver. Og så giver det energi at tale om alt det, du er god til. Jeg kan kun anbefale alle at booke en samtale, hvis de har brug for sparring.”

Jobsøgning er en investering

Selvom du bruger mange timer på at søge job, er det aldrig spild af tid. Susan Hansens anstrengelser gav pote.

”Det var ikke nemt, og det krævede meget af mig at søge job. Du arbejder jo hele tiden med dig selv. Men jeg har lært, at det er en proces og en investering i sig selv – en slags personlig pleje. For mig endte processen med, at jeg både fik et nyt job og fandt ud af, hvad jeg er god til, hvad jeg vil, og hvor min rette jobhylde er. Og bliver jeg igen jobsøgende, så har jeg allerede et stærkt udgangspunkt,” forklarer Susan Hansen.

Susan Hansen startede i sit nye job i slutningen af maj.

Få flere tips til din ansøgning, dit cv og til jobsamtalen her

top

Afspiller nu: