Jobsøgning | Arbejdsliv |

SE NYE MULIGHEDER I FORANDRINGERNE

SE NYE MULIGHEDER I FORANDRINGERNE

Dansk Told & Skatteforbund (DTS) holder i samarbejde med FTFa 28 inspirationsmøder rundt om i hele landet mellem 1. september og 12. oktober. Formålet er at klæde SKATs medarbejdere på til at se nye muligheder, når syv nye styrelser vender op og ned på geografi og opgaver i SKAT.

Syv nye styrelser. En helt ny organisation. Det er næsten som at SKAT starter forfra som ny virksomhed. Men hvad betyder det for medarbejderne i SKAT?

Vurderingen fra SKATs side er, at der skal rekrutteres 3.000 nye kolleger, men at det ikke nødvendigvis kun er eksterne rekrutteringer.

Få sat ord på kompetencerne

Derimod ønsker man at prioritere at efteruddanne og opkvalificere eksisterende medarbejdere til nye arbejdsopgaver og nye funktioner. DTS og FTFa indgik før sommerferien et samarbejde, som handler om at klæde medarbejderne i SKAT på til at kunne se nye muligheder og inspirere til at kunne sætte ord på egne kompetencer, styrker og ambitioner og ikke mindst lave et brutto-cv.

”Vi har nu fået sat opgaver og geografi på de syv nye styrelser. Det betyder, at vi også kan se hvilke kompetencer, der er brug for,” siger Marianne S. Nielsen, næstformand i DTS, og fortsætter:

”Vi ved at nogle er villige til at flytte, men der er også mange, som ikke har muligheden. Sammen med FTFa har vi en ambition om, at vi vil hjælpe med at vores medlemmer ikke kommer i en situation, hvor det er nødt til at sige op, fordi geografien er umulig.”

Hun understreger, at SKATs forventninger er, at dem der kan og vil skal blive i SKAT. Det er ikke en fyringsrunde. Tværtimod er SKAT optaget af de kompetencer man risikerer at miste, hvis ikke man gør tingene ordentligt.

Bliv set som en ressource

Derfor er man optaget af fastholde og opkvalificere. Men det kræver, at SKATs medarbejdere er villige til at se mulighederne i de forandringer, som kommer og selv bliver bevidst om egne kompetencer og motivation. I FTFa har man i mange år arbejdet med netop denne udfordring. Rekrutterings- og karrierechef i FTFa, Anne Rasmussen, forklarer:

”Det vigtigste er, at både den enkelte medarbejder og SKAT kan se, hvordan man bliver en ressource i det nye SKAT. Man skal derfor tillade sig selv at tænke stort og prøve at gribe de nye muligheder, der opstår. Det er lettere sagt end gjort. Og det kræver afklaring, mod og selvindsigt. Så det er lige præcis det vi fokuserer på i de tilbud, vi har målrettet til medlemmer af DTS og FTFa.”

Den 1. september løber det første af i alt 28 inspirationsmøder af stablen. Møderne bliver afholdt overalt i landet. På mødet vil du kunne møde konsulenter fra FTFa og DTS, som holder oplæg, inspirerer dig og hvor du kan få brugbar og konkret sparring, der kan bringe dig videre i din karriere i SKAT.

Om møderne

Fra den 1. september til den 10. oktober holder FTFa og DTS 28. inspirationsmøder over hele landet. Du kan læse mere om hvor og hvornår møderne bliver afholdt på www.ftfa.dk/skat

 

 

top

Afspiller nu: