Ledig | Studerende | Nyuddannet | Jobsøgning |

SÅDAN VISER DU DIN MOTIVATION

SÅDAN VISER DU DIN MOTIVATION

Karrierecoach Karsten Madsen giver dig tre gode råd til, hvordan du viser din motivation i din ansøgning.

1) Lad motivationen gennemsyre hele ansøgningen

I stedet for blot at indlede din ansøgning med et par linjer om, hvorfor du er motiveret for lige præcis det job, så sørg for at din motivation gennemsyrer hele ansøgningen. Denskal signalere, at du er topmotiveret for at arbejde i virksomheden, så arbejdsgiveren føler sig talt til.

2) Stil dig selv tre "hvorfor-spørgsmål"

Det er fristende at skrive en sætning a la: ”Jeg søger jobbet, fordi det lyder spændende.” Men stop op – inden du skriver sætningen færdig – og spørg dig selv: Hvorfor synes jeg, jobbet lyder spændende? Og stil så dig selv yderligere to opfølgende hvorfor-spørgsmål. Med dine svar får du konkrete eksempler på, hvorfor du er motiveret for at søge stillingen. Eksemplerne kan du skrive i din ansøgning, så du får uddybetdin motivation.

3) Skriv dig ind i virksomhedens hverdag

Brug tid på at sætte dig ordentligt ind i virksomhedens produkter, kunder og værdisæt. Brug din viden om virksomheden til at give nogle bud på, hvad du konkret kan bidragemed i jobbet. Det signalerer, at du har brugt tid på at målrette ansøgningen og oprigtigt er interesseret og motiveret. Skriv altid i nutid i din ansøgning. Det hjælper arbejdsgiveren til lettere at kunne forestille sig dig i jobbet, hvis du startede i morgen.

top

Afspiller nu: