Ledig | Jobsøgning | Arbejdsliv |

NYT FORSØG GØR HVERDAGEN ENKLERE FOR FTFa’S LEDIGE MEDLEMMER

NYT FORSØG GØR HVERDAGEN ENKLERE FOR FTFa’S LEDIGE MEDLEMMER

Rigtig mange af FTFa’s medlemmer kommer til at mærke en tydelig forandring fra 1. januar 2020. De første tre måneder de er ledige, skal de nemlig kun komme i a-kassen og ikke i de kommunale jobcentre. Det har regeringen og et bredt flertal i Folketinget besluttet.

FTFa er sammen med otte andre a-kasse blevet udvalgt til at deltage i en fireårig forsøgsordning. Hidtil har man som ledig skulle til møder i både a-kassen og jobcentret. Men den ekstra tur slipper mange ledige for efter nytår. Det glæder FTFas formand, Steen Lund Olsen:

”Jeg er utrolig glad og stolt over, at vi er med i forsøget. Selvom vi har et rigtig godt samarbejde med jobcentrene i kommunerne, er det efter min opfattelse spild af de lediges tid, når de både skal ned på kommunen og i a-kassen,” siger Steen Lund Olsen og fortsætter:

”Nu har vi alletiders mulighed for at vise, hvad vikan. Vi har et stærkt kendskab til vores medlemmers arbejdsliv og de brancher, de arbejder i. Samtidig er vi i gang med at opbygge ligeså stærke samarbejder med en lang række af de offentlige og private virksomheder, vores medlemmer typisk arbejder i. Vi vil være medlemmernes direkte vej til et nyt job, og jeg er sikker på, at vi kan løfte opgaven med at matche vores medlemmer med jobs”

Det er ikke alle FTFa’s medlemmer, som kommer med i forsøget. Ca. 40 procent af de nyledige medlemmer kommer med i forsøget. Det er medlemmer, som bor i 36 kommuner inden for Hovedstaden, Fyn og Østjylland.

Se pressemeddelelsen fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen

top

Afspiller nu: