Ledig | Jobsøgning | Arbejdsliv |

LEDIGE VIL HELLERE HAVE JOB END DAGPENGE

LEDIGE VIL HELLERE HAVE JOB END DAGPENGE

Ledige dagpengemodtagere sender i gennemsnit to ansøgninger om ugen. Det viser et nyt svar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til Folketingets beskæftigelsesudvalg. 

I 2018 sendte ledige a-kassemedlemmer 7,6 millioner ansøgninger ud til danske arbejdspladser. Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som indgår i et nyt svar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til Folketingets beskæftigelsesudvalg. 

7,6 millioner jobansøgninger svarer til, at hver ledig i gennemsnit sender to ansøgninger om ugen, mens de er ledige. Tallet er dog givetvis højere, da ikke alle ansøgninger, de ledige medlemmer sender, bliver registreret på jobnet.dk. FTFa’s formand Steen Lund Olsen, glæder sig over at tallene bekræfter, at ledige er aktivt jobsøgende: 

”Tallene viser, at ledige er aktivt jobsøgende, og at de hellere vil have et job end dagpenge. Det bliver hver dag bekræftet, når vi i FTFa mødes og taler med vores ledige. Vi kan derfor kun genkende, at deres højeste ønske er et nyt job, og at der hele tiden bliver gjort en indsats fra vores medlemmers side,” siger Steen Lund Olsen, formand for FTFa, i en kommentar til ministerens svar, og uddyber:

”Vores fornemste opgave er, vi bringer vores medlemmer tilbage på arbejdsmarkedet igen. De allerfleste af vores ledige medlemmer kommer meget hurtigt i job igen. Og dem som har brug for hjælp, har vi en lang række tilbud til, som vi ved hjælper dem godt på vej. F.eks. vores samarbejde om jobformidling til de virksomheder og arbejdspladser i de brancher hvor vores medlemmer arbejder.” 

Læs hele ministerens svar

top

Afspiller nu: