Ledig | Nyuddannet | Jobsøgning |

3 TURNOFFS TIL JOBSAMTALEN

3 TURNOFFS TIL JOBSAMTALEN

1. Når dit blik flakker

Det er helt ok at være nervøs til en samtale. Men dit blik må helst ikke flakke for meget. Flakker dit blik meget, fx når du fortæller om bestemte emner, kan det få modtageren til at tvivle på ægtheden af det, du siger. Øv dig derfor i at holde en afslappende øjenkontakt uden at være stirrende.

2. Når du kun taler til én person

Ofte sidder der flere omkring bordet til samtalen end kun din kommende chef. Selvom det er chefen, du gerne vil gøre et godt indtryk på, er det vigtigt, at du også evner at henvende dig til de andre omkring bordet. Fx en tillidsrepræsentant eller en fremtidig kollega. Så selvom spørgsmålene primært kommer fra en person, skal du huske en gang i mellem at kigge på de andre, når du svarer.

3. Når dit kropssprog er uroligt

En urolig fod, der vipper, og konstante klik med kuglepennen er typiske stressreaktioner, der kommer til udtryk, når du taler om emner, du ikke bryder dig om. Det kan få intervieweren til at spørge endnu mere ind til emnet. Selvom din vippende fod er gemt under bordet, går det ikke ansættelsesudvalget forbi. Øv dig i at kontrollere dine hænder og fødder fx ved at folde hænderne på bordet eller læg dem under dine lår.

top

Afspiller nu: