Ledig | Jobsøgning |

HELLE FANDT SIN RETTE HYLDE

HELLE FANDT SIN RETTE HYLDE

I stedet for at søge endnu et administrativt job, valgte 41-årige Helle Johansen at tage en efteruddannelse som udvidet advokatsekretær, da hun blev opsagt.  

Inderst inde fortrød Helle Johansen, at hun ikke havde læst jura, da hun i sin tid valgte karrierevej. Så da hendes administrative stilling hos Sydbank flyttede fra Herning til Vejle, takkede hun ja til et outplacementforløb hos FTFa. Her fandt hun vejen til at arbejde med det, hun brænder for: Jura.  

Hos FTFa mødte hun job- og karrierecoach Anni Kjeldahl, der løbende gav hende personlig sparring. 

”Jeg gennemgik en afklaringsproces, hvor jeg bl.a. skulle skrive alle mine arbejdsopgaver i banken ned. Så skulle jeg strege de arbejdsopgaver under, jeg virkelig kunne lide og gerne ville have i mit næste job. De kunne tælles på én hånd. Der blev det tydeligt for mig, at jeg skulle lave noget andet. Jeg skulle flytte mig rent fagligt,” fortæller Helle Johansen og fortsætter: 

”Men det var svært at vide, hvad ”det andet” konkret var. Derfor var det guld værd, at Anni bakkede mig op og hjalp mig med at gøre mine tanker omkring juraen konkrete. Hun kender arbejdsmarkedet og præsenterede mig for stillinger, der rummede de juridiske arbejdsopgaver, jeg søgte.”

Styr på kompetencerne

Det er ikke kun nye muligheder, du skal have fokus på, når du laver et brancheskift. Det gælder i sær om at have styr på sine kompetencer og få matchet dem med nye stillinger. 

”Det gik op for mig at et brancheskift kræver, at jeg var tydelig omkring mine kernekompetencer.  Det var nemlig ikke altid, at jeg kunne sætte flueben ved alle de kompetencer, der stod i stillingsopslagene,” forklarer Helle Johansen.

Derfor greb hun chancen, da Anni ringede og inviterede hende med til åbent hus hos SKAT i Herning, der skulle ansætte 26 sagsbehandlere til deres Erhvervsrestance.

”Efter besøget vidste jeg, at jobbet hos SKAT var perfekt og indeholdt præcis de elementer, som Anni og jeg havde talt om,” husker Helle Johansen, der efterfølgende deltog på to workshops hos FTFa, hvor hun lærte, hvordan hun fik præsenteret sine kernekompetencer.

”Jeg lavede en kombination af et kronologisk cv og kompetence cv, hvor jeg fremhævede mine fire kernekompetencer som punkter øverst. Og til jobsamtalen lærte jeg at skære ind til benet. Jeg startede simpelthen med at fortælle, hvordan SKAT kunne bruge mine kompetencer, så de kunne se et match,” siger Helle Johansen. 

Hun fik jobbet, og den 2. januar i år startede hun i sin nye stilling som sagsbehandler i SKAT Erhvervsrestance.

 ”Jeg har det som om, jeg kan gå på vandet. SKAT er en dejlig arbejdsplads, og jeg er stolt af, at jeg turde tage springet fra den trygge bankverden til en ny branche. Det kan Anni tage en stor del af æren for,” smiler Helle Johansen.

HVAD ER OUTPLACEMENT?

Outplacement er et forløb, som du kan få tilbudt af din arbejdsplads, hvis du bliver opsagt. Her får du tilknyttet en fast job- og karriecoach fra FTFa, som løbende giver dig personlig sparring og hjælper dig i nyt job.

Læs mere
top

Afspiller nu: