Ledig | Debat | Jobsøgning |

GLÆDE OVER OPHOLDSKRAVET ER PÅ VEJ TIL SKROTNING

GLÆDE OVER OPHOLDSKRAVET ER PÅ VEJ TIL SKROTNING

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bekræftede i dag, at regeringen vil skrotte opholdskravet, som den forrige regering indførte ved årsskiftet.

Det er vores politik, og det kommer til at ske”, siger ministeren i et interview med Politiken, hvor han dog ikke sætter præcis dato på hvornår det vil ske, udover at det står højt på listen over opgaver. I FTFa er der stor tilfredshed over ministerens udmelding:

”Jeg glæder mig på vegne af de mange medlemmer, som er eller ville blive ramt af opholdskravet. Vi har hver måned fået op i mod 100 henvendelser fra medlemmer, som var bekymrede over opholdskravet. Nu ser det ud til, at de ikke skal have den bekymring længere. Det er altså virkelig gode nyheder for mange medlemmer,” siger Steen Lund Olsen, formand for FTFa, om regeringens planer.

Læs Steen Lund Olsens debatindlæg om Opholdskravet i Altinget

Vidtrækkende konsekvenser

Opholdskravet betyder, at fra 1. januar 2019 skal a-kassemedlemmer have opholdt sig i Danmark, i Grønland, på Færøerne, i EU/EØS-landende eller Schweitz i 5 år inden for de sidste 12 år for at kunne få dagpenge.

Opholdskravet gælder med tilbagevirkende kraft således, at medlemmernes udlandsophold 12 år tilbage tæller med i beregningen for, om de opfylder opholdskravet.

Opholdskravet bliver indfaset frem mod 2021, hvor kravet bliver 7 ud af 12 år. Dette er ud over de almindelige betingelser, som skal være opfyldt for at få ret til dagpenge. 

 

top

Afspiller nu: