Ledig |

FTFa GIVER JULEHJÆLP TIL TRÆNGENDE FAMILIER

FTFa GIVER JULEHJÆLP TIL TRÆNGENDE FAMILIER

Igen i år giver FTFa én måneds dagpenge til forældre, der ikke har råd til at holde jul for sine børn. ”Julen er børnenes fest, og det skal ikke gå ud over børnene, at mor eller far ikke har et arbejde,” siger Michael Darmer, adm. direktør i FTFa.

Pebernødder og risengrød i maven. Duften af gran og et juletræ med farverige gaver under. Sådan er julen for mange. Men der er langt fra alle familier, der har råd til at lægge gaver under træet. Og det er endnu sværere, hvis man er enlig forsørger og står uden arbejde.

I år giver FTFa 18.403 kroner til Julehjælpen. Det svarer til én måneds dagpenge. Med det beløb kan FTFa hjælpe mere end 12 familier.

Julen er børnenes fest

”Julen er børnenes fest, og det skal ikke gå ud over børnene, at mor eller far er ledig. Kan vi være med til at give børnene en sødere jul, så de ikke skal sende lange øjne efter kammeraternes seje gaver, er det det hele værd.,” forklarer Michael Darmer, adm. direktør i FTFa, og understreger, at der er stor efterspørgsel på midlerne.

Han fortsætter:

”Det er ikke meget, man som ledig får på dagpenge. Men med én måneds dagpenge kan vi alligevel hjælpe mere end 12 familier til at få en bedre jul, end de ellers ville have haft. Derfor giver vi igen i år, hvad der svarer til én måneds dagpenge til Julehjælpen”

Sidste år søgte 14.000 familier om julehjælp. Julehjælpen består af en såkaldt julekurv til en værdi af 1.500 kroner. I kurven finder familien et gavekort til kolonialvarer, et gavekort til børnene til Fætter BR og et gavekort til børnene til SPORTMASTER.

Overførselsindkomst rækker ikke langt i julen

De familier, der søger om julehjælp bliver vurderet individuelt af Julehjælpen.

”Familier hvor én eller begge forsørgere er uden arbejde og derfor er gået ned i indkomst, er måske særligt bekymrede om deres økonomi omkring jul, hvor der er mange ekstra udgifter, der trænger sig på. Derfor har de brug for en ekstra håndstrækning. Og her er julehjælpen vigtig,” siger Michael Darmer.

Dansk Folkehjælps indsamling slutter i løbet af december.

Læs mere om Julehjælpen hos Dansk Folkehjælp 

top

Afspiller nu: