Ledig | Studerende | Nyuddannet | Jobsøgning | Arbejdsliv |

FOKUSÉR PÅ DET MENINGSFULDE

FOKUSÉR PÅ DET MENINGSFULDE

5 hurtige til Torbjørn Sindballe, leder- og talentudvikler hos Deloitte og tidligere professionel triatlet, om hvordan han holder motivationen i sit trænings- og arbejdsliv.

1. Hvordan holder du motivationen?

Jeg er god til at mærke nuet og fokusere på det positive i den situation, jeg er i. At kunne lægge mærke til det positive og til kvaliteterne i forskellige situationer er afgørende for min motivation. Så det handler meget om, at jeg har lært at fokusere på det, der gør mig glad.

2. Kan du give et eksempel?

Når jeg løber en tur, fokuserer jeg på at mærke vinden, lydene og kroppen frem for fokus på tider og hastighed. Og når jeg er på arbejde, lægger jeg mærke til kvaliteten i det, der forgår, fx en god dialog, en ny indsigt eller følelsen af at gøre en forskel for andre.

3. Hvordan træner man den evne?

Øv dig i at registrere hvad du tænker og føler i en situation. Skriv fx dine følelser ned, lyt til musik eller brug en app med øvelser i mindfulness. Det handler om at lære at styre din opmærksomhed hen på det, der giver energi og motivation eller på at give plads til det, der er svært, når der er brug for det.

4. Hvad udfordrer så din motivation?

Når der er for meget at se til. Bliver indhugget for stort i de ting, der genoplader (søvn, træning og legetid med familien), så bliver tankerne mere negative og motivationen smuldrer lidt.

5. Har du et sidste råd til et godt arbejdsliv?

Vælg de gode kolleger og ledere til, find det der er spændende i dine opgaver og dyrk det. Pas på med ikke at jagte urealistiske forestillinger om, hvor perfekt det hele skal være. Livet er både surt og sødt – det er det, der gør det fantastisk!

 

top

Afspiller nu: