Jobsøgning | Arbejdsliv |

FOKUSÉR PÅ DET, DU KAN KONTROLLERE

FOKUSÉR PÅ DET, DU KAN KONTROLLERE

Det tog Torbjørn Sindballe flere år at lære at træne rigtigt. Altså mentalt. I starten hang han nemlig sin motivation op på den forkerte knage. Men ved at fokusere på det, han selv kunne kontrollere, opnåede han en af Danmarks største sportspræstationer: En podieplads til Ironman Hawaii.

Fokusér på det positive i situationen. Fokusér på det, du kan kontrollere. Og fokusér på det næste skridt på vejen imod det, du gerne vil opnå. Det er opskriften, hvis du vil øge din mentale styrke og komme godt igennem svære perioder. Hvad enten du er i gang med et karriereskifte og søger nyt job eller træner op til en konkurrence. 

Torbjørn Sindballe, tidligere professionel triatlet, fandt sin motivation ved at fokusere på det rigtige. 

”Selve resultatet for et triatlon har jeg ikke kontrol over. Jeg kan hverken kontrollere vejret eller de andre konkurrenter. Men jeg har kontrol over min egen indsats. Derfor var det processen og min egen indsats, jeg lærte at hænge min motivation op på. Mit mantra var, at succes for mig var at, når jeg løb over målstregen, havde jeg givet alt – 100 %. Det tog mig 4-5 år at lære at træne på den måde,” fortæller Torbjørn Sindballe og uddyber: 

”Jeg tror på, at der er sammenhæng mellem din arbejdsindsats og det, der kommer ud af det. Men du skal lære at være motiveret af det rigtige. Dit perspektiv har betydning for, hvad du kan.” 

Så når du bliver krammet af sofaen, når planen ellers var at trække i træningstøjet eller gå i gang med at skrive cv, så skal du kunne styre dine tanker og dit fokus. Ellers vinder sofaen. Torbjørn Sindballes trick er en mental ’just-do-it-knap’. Når han trykker på den knap, så stopper tankestrømmen – bare et par minutter – mens han kommer i løbetøjet og ud på vejen. Og så er det lidt lettere at komme afsted. 

Tag dig tid til at finde din gejst igen

Da Torbjørn Sindballe som 32-årig indstillede karrieren som professionel triatlet, skulle han finde sig til rette på en ny hylde i arbejdslivet. 

”Jeg måtte acceptere, at jeg ikke lige med det samme kunne finde noget, som jeg brændte lige så meget for som triatlon. Så jeg var nødt til at prøve forskellige ting af. Derfor skrev jeg bøger og holdt foredrag. Det er en god idé at kende sin retning, men giv også dig selv tid og plads til at undersøge forskellige ting, så du kan finde ud af, hvad der driver dig. Det er sindssygt vigtigt,” siger Torbjørn Sindballe og minder om, at store ændringer nærmest er ligesom at skifte identitet. Og skal du godt igennem perioden, sker det ikke ved pludseligt at dreje dig 180 grader – det er tværtimod ved at tage 1 grad ad gangen.

I dag arbejder Torbjørn Sindballe med leder- og karriereudvikling hos Deloitte. 

Den 3. april var Torbjørn Sindballe forbi FTFa’s løbeklub. Her delte han guldkorn om, hvordan du kommer godt igennem svære perioder, som fx et karriereskift, ved at holde det rigtige fokus. Det hele med udgangspunkt i hans egen rejse fra triatlet til leder- og talentudvikler.

FÅ NY VIDEN HVER TIRSDAG

FÅ NY VIDEN HVER TIRSDAG

Med FTFa's løbeklub kan du hver tirsdag løbe dig til et spændende arbejdsliv. kl. 16.30 er du inviteret til inspirerende oplæg. Kl. 17.30 løber eller går vi en tur sammen.

LÆS MERE
top

Afspiller nu: