Ledig |

DIN TJEKLISTE, NÅR ET FERIEÅR SLUTTER, OG ET NY FERIEÅR STARTER

DIN TJEKLISTE, NÅR ET FERIEÅR SLUTTER, OG ET NY FERIEÅR STARTER

Før ferieåret slutter den 30. april, anbefaler vi, at du undersøger, om du har uafholdte dage med feriedagpenge stående. Feriedagpenge kan nemlig ikke overføres til det nye ferieår, der starter 1. maj 2018.

Du kan nå at holde ferie med feriedagpenge i april måned, hvis du har dage til gode – og ret til at få dem udbetalt. Her får du svar på de fem spørgsmål, andre medlemmer stiller os mest for tiden.

1. Hvor ser jeg, om jeg har dage med feriedagpenge tilbage?
Er du usikker på, om du har dage med feriedagpenge til gode? Så får du overblikket på Tast Selv. Klik her, for at komme direkte til din ferieoversigt.

2. Hvordan får jeg dage med feriedagpenge udbetalt?
Send os en ansøgning på Tast Selv, så vi ved, hvilken periode du søger om feriedagpenge for. Du bruger fem feriedage på en uge. Du finder ansøgningen her

Er du ledig, skal vi have ansøgningen, inden din ferie starter, ligesom du skal huske at orientere dit jobcenter om ferien 14 dage før ferieperioden på jobnet.dk. Er du i arbejde, skal ferien være afholdt senest den 30. april 2018. Du skal ansøge om ferien på Tast Selv senest 31. maj 2018.

3. Hvordan ved jeg, om jeg har ret til at få feriedagpengene udbetalt?
For at vi må udbetale feriedagpenge til dig, skal du kunne nikke ja til de her betingelser:

  • Jeg har brugt og afholdt al ferie fra min (tidligere) arbejdsgiver
  • Jeg har ret til dagpenge
  • Jeg har søgt om feriedagpengene, inden min ferieperiode starter (hvis jeg er ledig)

4. Hvor ser jeg, om jeg har ret dage med feriedagpenge til næste ferieår?
Du kan se, hvor mange dage med feriedagpenge, du har optjent på din ferieoversigt her på Tast Selv - husk at vælge oversigten for ferieåret 1. maj 2018 til 30. april 2019. Vi lægger også et brev i din indbakke (under Mailboks) i løbet af april, hvor du kan se antallet af dage.

5. Hvordan ved jeg, om jeg har ret til feriedagpenge i det nye ferieår?
Hvis du i løbet af 2017 har fået ydelser som dagpenge og barselsdage, har du formentlig optjent dage med feriedagpenge, som du kan bruge i det nye ferieår, der løber mellem 1. maj 2018 og 30. april 2019.

Vi lægger et brev til dig i din indbakke (under Mailboks) i løbet af april, hvor du kan se, hvordan vi har beregnet dit antal af dage med feriedagpenge.

SPØRGSMÅL OM FERIEDAGPENGE?

Læs mere om reglerne for feriedagpenge under Find svar. 

LÆS MERE
top

Afspiller nu: