Ledig | Jobsøgning | Arbejdsliv |

AFLIV TRE DRÆBERSPØRGSMÅL TIL JOBSAMTALEN

AFLIV TRE DRÆBERSPØRGSMÅL TIL JOBSAMTALEN

Af Julie Arnesen Gade, HR-konsulent i FTFa

1 Hvad er dine styrker og svagheder?

Vær så konkret som mulig, når du beskriver dine styrker og svagheder. En måde du kan gøre det på er fx ved at tænke på, hvordan din chef ville beskrive dig, eller ved at nævne specifikke arbejdssituationer, hvor du har brugt dine styrker og svagheder. Du kan også fortælle fremtidsrettet, om hvilke områder du vil udvikle dig på og hvorfor. Så viser du overblik over dine kompetencer. Når du fortæller om svagheder, så kom ind på, hvordan du arbejder bevidst med dem. 

2 Vil du fortælle lidt om dig selv?

Mange fortæller om dem selv, deres familier og fritidsinteresser, og det kan være helt fint, hvis du finder en balance, hvor du deler noget personligt, uden det bliver indstuderet. ”Jeg elsker at hoppe i trampolin med mine børn” hører jeg fx tit, og det gør mig ikke klogere på dig som person. Det, jeg er rigtig nysgerrig efter at høre mere om, er dig som medarbejder. En god måde du kan fortælle om det er bl.a. ved at reflektere over den udvikling, du har været igennem på din seneste arbejdsplads. 

3 Hvad forventer du i løn?

Vi spørger ind til alle kandidaters forventede løn – uden undtagelser. Gør dig nogle overvejelser om, hvor du vil ligge i løn til den specifikke stilling. Og hvad du er villig til at gå på kompromis med – kan du fx gå ned i løn, hvis pension eller ferietillæg er højere, end du er vant til?

top

Afspiller nu: