Ledig | Faglige organisationer |

DELEGERETMØDE: A-KASSE, ARBEJDSLIV OG ANSVAR

DELEGERETMØDE: A-KASSE, ARBEJDSLIV OG ANSVAR

Når medlemmerne kommer direkte videre i nyt job, når medlemmerne får dagpenge, og når de studerende bliver rustet til studielivet. Det er eksempler på, at FTFa tager ansvar for samfundet.

Netop samfundsansvar er overskriften på FTFa’s delegeretmøde, der i dag løb af stablen på Axelborg i København.

”Det er ikke kun kroner og ører – altså økonomien - som tæller i regnskabet, men også i hvilken grad vi tager et miljømæssigt og socialt ansvar,” slog formand Ghita Parry fast fra talerstolen under sin beretning.

FTFa har lavet en politik for samfundsansvar, hvor en tre-dobbelt bundlinje er en af de helt centrale elementer.

”I hovedbestyrelsen er vi enige om, at FTFa skal gå forrest. Ikke blot blandt a-kasserne, men også når vi måler os med virksomheder om at tage ansvar for det samfund, vi alle er en del af,” forklarede Ghita Parry.

Selvom politikken for samfundsansvar er ny, har FTFa allerede i flere år skabt værdi på arbejdsmarkedet:

  • FTFa giver medlemmerne økonomisk tryghed ved at udbetale dagpenge. På den måde er a-kassen med til at sikre fleksibiliteten på det danske arbejdsmarked.
  • FTFa er den direkte vej til nyt job for medlemmerne.
  • FTFa tager ud på uddannelsesinstitutionerne og underviser studerende om alt fra læseteknik og personlig performance til at skrive en praktikpladsansøgning.
  • FTFa er gået fra at genanvende 7 % af husets affald til at genanvende hele 48 %.

”Vores danske model, hvor a-kasserne er i centrum for arbejdsmarkedsforsikringen, har en kæmpe samfundsmæssig værdi, fordi vi er villige til at acceptere korte opsigelsesvarsler, når vi får en rimelig dagpengeydelse til gengæld,” sagde Ghita Parry.

Hellere job end dagpenge

At FTFa som a-kasse tager samfundsansvar er ikke en døgnflue – det er en del af FTFa’s overordnede strategi. Det samme er virksomhederne, som er FTFa’s nye kundegruppe.

”Vi vil være medlemmernes direkte vej til nyt job. Men det kræver, at vi er en troværdig samarbejdspartner for virksomhederne, så FTFa også bliver en foretrukken samarbejdspartner, når virksomhederne har brug for at rekruttere. Så vi skal levere. Og vi skal levere en høj kvalitet,” fortalte Ghita Parry og uddybede:

”Det betyder i den her sammenhæng kandidater, der matcher de ønsker og behov, som virksomhederne efterspørger, så medlemmet er den kandidat, der i sidste ende bliver ansat. Så er vi nemlig dér, hvor det ikke kun er noget, vi siger, men også noget, vi gør, når vi ønsker at være medlemmernes direkte vej til et nyt job. Det er jo det, det handler om. Hellere job end dagpenge."

FTFa har samarbejdsaftaler med omkring 60 virksomheder.

Læs mere om, hvordan FTFa tager ansvar for samfundet og gå på opdagelse i årsberetningen.

top

Afspiller nu: