MARIA FIK FIRE PSYKOMOTORISKE TERAPEUTER I JOB
Maria Suhr Bay udfordrede arbejdsgiverens kendskab til psykomotoriske terapeuter, da hun fik fire medlemmer ansat i Landsbyen Sølund.
Egentlig søgte de en sosu-assistent til deres bosted for mennesker med psykiske og fysiske handicap. Det var i hvert fald det, lederen fra Landsbyen Sølund skrev i stillingsopslaget. Men når rekrutteringskonsulent Maria Suhr Bay, læste opslaget igennem, kunne hun ikke se, hvorfor de ikke kunne bruge en psykomotorisk terapeut.
”Desværre er der meget få, der slår stillinger op for psykomotoriske terapeuter. Men når jeg sad og læste jobopslag for pædagoger, ergoterapeuter og sosu-assistenter, var det stillinger, hvor en psykomotorisk terapeut sagtens kunne blive ansat. Derfor ville jeg gerne udfordre arbejdsgiverens mindset,” husker hun tilbage.
Kendskab til branchen gav pote
Som sagt, så gjort. Maria Suhr Bay ringede nemlig til lederen fra Landsbyen Sølund og præsenterede, hvad en psykomotorisk terapeut faktisk kan.
"Jeg er selv uddannet psykomotorisk terapeut, og derfor kunne jeg tale mig direkte ind på, hvordan en psykomotorisk terapeut kan arbejde med de ting, der stod i opslaget. Heldigvis var lederen meget åben og ville gerne kigge på nogle kandidater, hvis jeg kunne finde nogle gode profiler."
Med en åben dør ind til Sølund manglede Maria Suhr Bay nu kun en håndfuld gode kandidater.
Bragende succes med rekrutteringerne
Et godt match opstår ikke af sig selv inden for rekruttering, og derfor var Maria Suhr Bay meget selektiv i sin udvælgelse.
”Jeg bad interesserede medlemmer om at kontakte mig, så jeg kunne lave en screening. Hvis ikke et medlem udviste oprigtig interesse, var de ikke relevante til jobbet.”
I sidste ende stod Maria Suhr Bay med et kandidatfelt af syv dygtige og motiverede medlemmer. Landsbyen Sølund, der både var på udkig efter medarbejdere til vikariater og faste stillinger, holdt jobsamtale med alle syv.
”Af de syv medlemmer, der var til samtale, endte fire af dem med at blive ansat. Sølund var faktisk interesseret i de sidste tre også, men medlemmerne valgte at takke nej pga. forskellige ydre omstændigheder.”
Efter den bragende succes med Maria Suhr Bays rekrutteringer, valgte Landsbyen Sølund, at alle deres stillingsopslag fremover skulle gå gennem hende.
Et stærkt firkløver
”Sølund fik virkelig øjnene op for, hvad psykomotoriske terapeuter kan byde ind med i en sådan grad, at de ændrede deres stillingsopslag, så de specifikt ledte efter psykomotoriske terapeuter,” siger Maria Suhr Bay begejstret.
For at kunne følge med den nye efterspørgsel allierede Maria Suhr Bay sig med nogle gode samarbejdspartnere. Hun tog fat i DAP og VIA University College Randers, som ikke tøvede med at komme med om bord.
”Det var vigtigt at få både DAP og uddannelsen med ind over, da mængden af stillingsopslag steg. DAP har kvalificerede medlemmer, som ikke er forsikrede hos os, og med VIA University College fik vi kontakt til de nye hold af dimittender.”
Det handler om at læse behovene og ikke stillingsbetegnelsen
Grunden til at Maria Suhr Bay sidste år faldt over Landsbyen Sølunds stillingsopslag var, at hun lavede research for at udvide jobmarkedet for FTFa’s psykomotoriske terapeuter.
”Der er meget få, der ved, hvad en psykomotorisk terapeut kan, og derfor er der ikke mange jobopslag til den faggruppe. Af den grund er det vigtigt at kunne se bort fra den stillingsbetegnelse, arbejdsgivere søger efter og læse ind bag titlen.”
Derfor læser Maria Suhr Bay sig ind på arbejdspladsens behov, når hun finder jobåbninger til FTFa’s medlemmer. Deri ligger det gode match.
”Det er meget svært for mange psykomotoriske terapeuter at få et arbejde. Det er rigtigt ærgerligt, for som Sølund var et godt eksempel på, bliver deres kompetencer faktisk efterspurgt mere og mere,” fortæller hun.
I 2019 rekrutterede Maria Suhr Bay otte medlemmer i job hos landsbyen Sølund.