Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

ALLAN FIK VENDT AFSLAG TIL ANSÆTTELSE

FTFa’s rekrutteringskonsulent Allan Ugilt fik et medlem indkaldt og ansat som økonomichef, selvom medlemmet allerede havde søgt jobbet og fået blankt afslag.

”Jeg føler lidt, at der røg en appelsin ned i min turban,” starter karrierecoach Allan Ugilt ud, da han skal fortælle om en rekruttering, han hjalp med sidste år.

”Det er ikke økonomichefer, vi rekrutterer flest af, og derfor vidste jeg på forhånd, at feltet ville være småt.”

Det var derfor også den besked, Allan Ugilt Stjerne gav til direktøren for et nordjysk byggefirma, da hun ringede for at få FTFa’s hjælp med at finde en økonomidirektør.

Oprindeligt var det et rekrutteringsbureau, som havde fået til opgave at finde byggefirmaets nye økonomichef. Men efter gentagne forsøg var det ikke lykkedes at finde nogen kandidater.

Det var grunden til, at direktøren ringede til Allan Ugilt for at få hjælp.

Indsnævring af feltet i FTFa Jobindex

Selvom Allan Ugilt ved, at oddsene er i mod ham, kaster han sig over cv-banken på FTFa Jobindex. Der har flere tusinde medlemmer lagt deres cv op i håb om, at FTFa finder et job, der er relevant for dem.

”Det første jeg gør er, at jeg laver et par forskellige søgninger i forhold til de kompetencer, som direktøren fra byggefirmaet havde fremhævet. De søgninger gør, at jeg ender op med mellem 75 og 100 profiler.”

I stedet for at opfordre alle sammen til at søge stillingen sætter Allan Ugilt sig for slavisk at gennemlæse de mange cv’er:

”Når jeg har så stort et felt, ved jeg, at det langt fra er dem alle, der er et match til stillingen, selvom de har nogle af de efterspurgte kompetencer. Og for at vi ikke spammer vores medlemmer med jobs, der alligevel ikke er noget for dem, så kigger jeg konsekvent alles cv og profiltekster igennem, for at finde frem til dem, som jeg kan forestille mig har en chance for at få jobbet.”

Da screeningen var færdig, sidder Allan Ugilt tilbage med seks kandidater på hånden.

Dem sender han stillingsopslaget til med en opfordring om at søge jobbet.

”Jeg har allerede søgt, men fået afslag”

En af Allan Ugilts kandidater er hurtig til at svare – men til Allans overraskelse er det ikke for at sige, at han gerne vil søge jobbet som økonomichef.

Tværtimod fortæller medlemmet, at han allerede har søgt jobbet, og at han har fået et afslag – endda uden at have været til samtale. Det undrer Allan Ugilt:

”Jeg kiggede medlemmets cv igennem en gang til og kunne stadig ikke forstå, hvorfor han ikke er en oplagt kandidat. Eller i det mindste er blevet ringet op af rekrutteringsbureauet for at blive screenet. Medlemmet har de rette kompetencer, og hans erfaring matcher også.”

Efter at have fået lov af medlemmet ringer Allan Ugilt til direktøren for at høre, om ikke medlemmet er en relevant kandidat til jobbet. Da hun læser hans cv igennem, er hun enig i Allan Ugilts screening, og aftaler et telefonmøde med medlemmet.

Telefonmødet fører til en jobsamtale, og to uger efter kan medlemmet starte på sin første dag som økonomichef i det nordjyske firma.

”Da jeg sagde ja til at prøve at finde nogle kandidater, vidste jeg, at det var en svær stilling at besætte. Så med kombinationen af stillingstypen og vores medlemsgrupper in mente var det lidt som en appelsin, der faldt ned i turbanen på mig, da jeg fandt det rette medlem,” opsummerer Allan Ugilt.