MADHUS FIK HJÆLP TIL AT ORGANISERE VIKAR-BEREDSKAB AF FTFa
Da corona-pandemien begyndte, oprettede Det danske madhus en database med vikarer, som de kunne trække på i tilfælde af, at deres personale blev syge. Det skete i samarbejde med FTFa’s rekrutteringsservice.
Mange virksomheder befandt sig i ukendt land tilbage i marts måned, da samfundet lukkede ned. En af de virksomheder var Det danske madhus, som hver uge leverer mad til samfundets sårbare ældre:
Med 20.000 serveringer om ugen stod vi ikke alene med et ansvar over for vores medarbejderes sikkerhed, men også med et ekstra stort ansvar overfor de ældre, der pludselig var endnu mere afhængige af at få deres mad, som de plejede,Fortæller HR-chef Hanne Østergaard Nielsen
Den usædvanlige situation kaldte på hurtig handling, og det var netop, hvad Hanne Østergaard Nielsen gjorde.
Gik direkte i beredskabs-mode
Som det første blev ca. 200 medarbejdere inddelt i ”coronafamilier” for at mindske smittefaren. En corona-familie er en gruppe kolleger, der udelukkende så og arbejdede med hinanden de næste måneder.
Reglen var, at hvis én medarbejder blev syg med noget, der mindede om corona-symptomer, skulle hele corona-familien i 14 dages karantæne.
Derfor skulle Hanne Østergaard Nielsen have et bagkatalog af vikarer, hun akut kunne trække på, hvis nogen blev syge, så produktionen af mad kunne fortsætte. Da Det danske madhus har overenskomst med Kost- og Ernæringsforbundet, var det naturligt, at hun kontaktede FTFa’s rekrutteringsservice for at få hjælp.
Hurtig samarbejde mellem FTFa og Det danske madhus
Allan Ugilt, som var den rekrutteringskonsulent, som Hanne Østergaard Nielsen ringede til, var ikke sen til at handle på hendes henvendelse:
”Det er fedt at mærke, at Allan siger Ja selvfølgelig, jeg sætter lige noget i gang, når jeg ringer med en problematik,” siger Hanne Østergaard Nielsen, der tidligere har samarbejdet med Allan Ugilt om rekrutteringer til Det danske madhus.
Også denne gang var der bid.(artiklen fortsætter under faktaboksen)
Fakta om Det Danske Madhus
- Det danske madhus blev stiftet i 2003
- De har fem køkkener, som de kalder madhuse, fordelt i Jylland og på Sjælland
- De leverer mad til 93 ud af 98 kommuner i Danmark og står selv for indkøb, madlavning og levering
- Under corona-krisen overholdte Det danske madhus deres planlagte produktion og forpligtigelse over for alle deres kunder
”Allan gik straks i gang med at formidle vores budskab, og jeg var positiv overrasket over, at vi så hurtigt kunne få oprettet en database med relevante vikarer. Her under corona var det betryggende at have i baghånden, for jeg havde allerede talt med hver af de potentielle vikarer om deres tøjstørrelse, vagtskema og hvilket køkken, de kunne træde til hos, hvis det blev nødvendig,” mindes Hanne Østergaard Nielsen, der heldigvis endte med at være forskånet for at tage databasen i brug.
Alligevel ser hun ikke indsatsen som spildt arbejde. Databasen, som indeholder ca. 70 kandidater, betyder nemlig, at hun fremover kan bruge den som rekrutteringskanal, når hun næste gang mangler nye medarbejdere til en ordinær ansættelse.