Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

FTFa HAR TAGET KONKURRENCEN OP I ESBJERG

Den 12. marts 2021 slog FTFa dørene op for Esbjerg-kontoret og bød de vestjyske medlemmer velkommen til møder og sparring i deres lokalområde.

Med åbningen viser vi konkurrenterne i området, at vi vil kæmpe for medlemmerne inden for vores området.

ESBJERG ER EN VIGTIG UDDANNELSESBY

I landets 5. største by bliver der hvert år udklækket 400 stolte dimittender fra en række uddannelser inden for vores faglige områder. Det er bl.a. socialrådgivere og finansøkonomer. Men ud af de 400 dimittender, er det kun 180 af de nyuddannede, der vælger at tegne medlemskab hos FTFa.

Det vil vi gerne gøre bedre.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Tidligere har medlemmer skullet køre til Kolding for at møde os. Det ved vi, at især unge medlemmer siger fra overfor.

Nu er vi til stede i byen. Og vi har ansat en ny kollega, som er fra egnen og har lokalt kendskab til arbejdsmarkedet der.

Vi står således stærkere rent geografisk og jobfagligt.

 

Vi ser store muligheder i Esbjerg. Det er en vigtig uddannelsesby for FTFa, og vi vil i endnu højere grad kunne tiltrække de studerende inden for vores områder, når vi nu er rykket nærmere på dem. Mads Kromann Fog, vicedirektør i FTFa

Markedsandel skal i vejret

Med knap 155.000 medlemmer har 6,7 % af alle danskere vist FTFa den tillid at forsikre sig mod ledighed hos os. Det er vi stolte af.

Og derfor vil vi rigtig gerne hæve andelen af medlemmer i Syddanmark, hvor "kun" 5,5 % er medlem.

Syddanmark er desværre den del af landet, hvor vi har lavest markedsandel. Vi tror på, at der er et stort potentiale at hente i Esbjerg-området, for både medlemmer og a-kasse.

Og det vil vi gerne sætte alle sejl ind på at indfri i fremtiden.

Illustration: Landkort med procentuel markedsandel (short content panel)

TAGER KAMPEN OP MOD DE GULE A-KASSER

Åbningen af kontoret i Esbjerg har dels økonomiske grunde, som den lave markedsandel. Og så er der et fagligt incitament:

De gule a-kasser sidder tungt på medlemmerne i området. Og vi tror på, at medlemmerne står bedre forsikret i deres arbejdsliv, når de er medlemmer af en a-kasse, som kender deres faglighed og samarbejder med den fagforening, som forhandler medlemmernes overenskomst.

Den kamp tager FTFa nu op ved at tilbyde lokal og fagligt funderet sparring om arbejdsmarkedet og medlemmernes fremtidige jobmuligheder.

MEDLEMMER KAN NU KOMME TIL MØDER I OTTE BYER

  • Aalborg
  • Aarhus
  • Esbjerg
  • Herning
  • Kolding
  • København
  • Næstved
  • Odense

Vi tilbyder naturligvis også onlinemøder og webinarer.

LOKALT SAMARBEJDE MED ORGANISATIONERNE

Samarbejdet med de faglige organisationer er en af de styrker, vi er glade for at tilbyde medlemmerne. Og med åbningen af Esbjerg-kontoret er samarbejdsmulighederne blevet endnu større.

Vi besøger flere uddannelser sammen og fortæller de studerende om fordelene og sparringsmulighederne i en a-kasse og en fagforening. Med os på besøgene har vi fælles indmeldelsesblanketter, så de studerende kan få en god start på deres uddannelses- og arbejdsliv.

Det giver nye medlemmer til både organisation og a-kasse, som gør vores muligheder for medlemstilbud større.

LOKALT SAMARBEJDE  MED ORGANISATIONERNE