
VI TAGER VARE PÅ MEDARBEJDERNE
Hvad betyder det at være en ansvarlig arbejdsplads? For FTFa er det at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og oplever, at der er plads til at være den, de er.
PLADS TIL DEM, VI ER
Arbejdspladsen skal være et sted, hvor vi er glade for at møde ind, og hvor medarbejderne oplever, at de bliver anerkendt og udfordrede i de opgaver, de løser. Det er trods alt der, hvor vi bruger den største del af vores vågne timer.

Medarbejdere i rekordhøj trivsel
I 2021 spurgte vi medarbejderne, om de oplevede samarbejde, tillid og retfærdighed på arbejdspladsen. I gennemsnit var scoren 90 ud af 100. Det er det bedste resultat i de 6 år, vi har målt, og det tyder på, at medarbejderne trives.

Stor følelse af respekt
Størstedelen af medarbejderne svarer i FTFa's første inklusionsmåling, at de føler sig respekterede af deres kolleger og ledere. Følelsen af respekt scorer 4,2 ud af 5.

Retfærdighedsfølelsen halter
Retfærdighed i forhold til karrieremuligheder og løn er det område i inklusionmålingen, hvor medarbejderne giver FTFa den laveste score. Med kun 3,4 ud af 5 er det et område, hvor der fremover er plads til forbedringer.

Høj tilknytning til FTFa
Medarbejderne føler sig knyttede til deres kolleger og FTFa. Følelsen af tilhørsforhold har scoret 4 ud af 5 i inklusionsmålingen.
ANSVARLIGHED I ANSÆTTELSERNE
Vi ønsker at støtte personer fra kanten af arbejdsmarkedet og studerende under uddannelse. Vi har de sidste to år haft to personer i virksomhedspraktik. En af dem er efterfølgende blevet ansat hos os i et fleksjob, ligesom to andre fleksjobbere. Siden januar 2020 har vi haft to voksenelever i vores IT-afdeling. To medarbejdere har været ansat i løntilskudsjob.
DIVERSITET GIVER STYRKE
I FTFa tror vi på, at forskellighed blandt vores 185 ansatte er med til at gøre os stærkere, hvad enten det drejer sig om køn, alder, uddannelsesbaggrund, seksualitet, religion eller etnicitet.

36,8 % kvinder i FTFa's ledelse

50-50 mænd og kvinder i hovedbestyrelsen

7 % af medarbejderne har anden/blandet etnicitet

9 ud af 10 medarbejdere har svaret, at de er cis-kønnede

6% af medarbejderne har svaret, at de er andet end heteroseksuelle
WHISTLEBLOWER ORDNING: MEDARBEJDERNES ALARMKLOKKE
FTFa’s whistleblowerordning kan bruges af medarbejdere, tidligere medarbejdere og af hovedbestyrelsen til at råbe vagt i gevær på en tryg og anonym måde, hvis de har en mistanke om, at der foregår ulovligheder i FTFa. Med ordningen vil vi sikre en tryg arbejdsplads, som bygger på åbenhed og en ansvarlig arbejdskultur. Ordningen er administreret af et eksternt advokatfirma. Der har i 2021 ikke været nogen indberetninger til ordningen.
Fra december 2023 bliver det lovpligtigt for virksomheder med mellem 50-249 ansatte at have en whistleblowerordning. I FTFa har vi haft en siden 1. januar 2020.