Har du brug for rådgivning?
70 13 13 12

FTFa SOM JOBSKABENDE PARTNER

Vores fornemmeste opgave som a-kasse er, udover at betale dagpenge til tiden, at medlemmerne oplever, at vi er med til at rykke dem tættere på deres næste job. 

MEDLEMMERNE ER GLADE FOR DERES A-KASSE

Langt de fleste af vores medlemmer er tilfredse med den service og sparring, de får hos os. Det glæder os, for det tyder på, at vores arbejde gør en forskel for medlemmerne.

VORES MEDLEMMER STRØMMER I JOB

Under coronakrisen var der mange medlemmer, der oplevede, at deres job forsvandt. Da ledigheden peakede var det hele 7 % af medlemmerne, der søgte om dagpenge. I dag er det billede vendt på hovedet.

VI VIL LÆRE, NÅR MEDLEMMERNE KLAGER

Som a-kasse er meget af vores arbejde baseret på lovgivningen, og nogle gange klager medlemmerne over de afgørelser, vi giver dem. 

Rekordlavt antal klager

I 2021 sendte vi kun 74 klager videre til klagemyndigheden Center for Klager over Arbejdsløshedsforsikringen. Det er det laveste antal i FTFa's historie. 

Det svarer til 0,50 klager pr. 1.000 FTFa-medlemmer. Det er 55% lavere end gennemsnittet for alle a-kasser. 

LOYALE MEDLEMMER

Et loyalt medlem er et medlem, der vil anbefale FTFa videre. Vi ser det som et udtryk for den ypperste tilfredshed. 54 % af vores medlemmer scorer os 9 eller 10 på en skala fra 0-10, når vi spørger dem, hvor sandsynligt det er, at de vil anbefale os til deres venner og familie.

Sammen med de medlemmer, der svarer 0-8, giver det et loyalitetstal på 35. Vores mål er at opnå et loyalitetstal på 50, når vi når 2024.

LOYALE MEDLEMMER